Haberler

Urfa'da 44 Bin Öğrenci Orta Öğretime Geçiş Sınavı'na girecek

Güncelleme:

Türkiye genelinde yapılacak olan Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na Urfa'da bu yıl 44 bin 560 öğrencinin gireceği duyuruldu.

28-29 Kasım 2013 tarihinde tüm Türkiye genelinde yapılacak olan Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili ortaokul Müdürlerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda ikincisi düzenlenen bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Alay, Murat Süngü, Osman Yavuz, Mehmet Vural, ortaokul müdürleri ve Müdür yardımcıları katıldı.

Ortaöğretime geçiş sınavı İl genelinde 428 okulda yapılacak olup sınavlara 8. Sınıfta okuyan toplam 44.560 öğrenci katılacaktır. Bu yapılacak sınavlarda il merkezinde toplam 5228 öğretmen görev alacak.

MÜDÜR İLCİ, DÜZENLEMEYİ ANLATTI
Bilgilendirme toplantısında Okul Müdürlerine yönelik bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Orta öğretime geçiş sistemimizde bakanlığımızın yeni ortaya koymuş olduğu düzenlemenin detaylarını bugün sizlerle paylaşacağız. Bu anlamda geçtiğimiz haftalarda Bakanımızın başkanlığında yapılan bir toplantıya katıldım. Orada bizlerle paylaşılan bilgileri sizlere aktaracağız" dedi.

İlci, okul müdürlerinden tüm öğrencilerin e-okul bilgilerinin kontrol edilerek eksik ya da yanlışlık olanları e-okul sistemi üzerinden düzeltilmesini istedi. İlci, ayrıca yeni sınav sistemi ile ilgili tereddütleri gidermek adına öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri ile bilgilendirme toplantıları yapılmasını ve ayrıca okul müdürleri ve sınavlarda görev alacak sınav görevlilerine gerekli bilgileri vermeleri ve yeni sınav sisteminin tanıtım videosunun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinin duyurular kısmına eklendiğini ve bu videonun diğer sunuların tüm sınavdaki görevliler tarafından izlenmesini istedi.

OKULLAR 4 GÜN TATİL EDİLECEK
28 Kasım ve 29 Kasım tarihlerinde 8. sınıflara yönelik merkezi ortak sınavlar yapılacağından dolayı bütün ortaokullar ve ilkokul-ortaokul olarak hizmet veren okullar tatil edilecek.

Bu tarihlerde sadece 8. sınıf öğrencileri ortak sınavlara girecekler. Diğer sınıflar için okullar tatil olacak. Bu yıl tatil yapmaya alışan öğrenciler için 4 günlük bir tatil imkânı daha doğmuş oldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Metin İlci Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title