Haberler

Türkiye-Suriye "Kaynaştırma ve Dostluk" Turnuvaları

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeliler için Reyhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından "Kaynaşma ve Dostluk" turnuvaları düzenleniyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelenler için Reyhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından "Kaynaşma ve Dostluk" turnuvaları düzenleniyor.

Reyhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Orhan Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bulunan Suriyeli misafirlere yönelik sportif faaliyetler organize ettiklerini söyledi.

İlçede kendi dillerinde eğitim gören misafir öğrencilerle Türk öğrencilerin katıldığı spor etkinlikleri düzenlediklerini belirten Turan, Suriye'den gelen misafirleri ülkemize adapte etmek ve bulundukları ortama uyumlarını sağlamak amacıyla bu tarz organizasyonlar yaptıklarını kaydetti.

Geçen yıl başladıkları Türk ve Suriyeli çocukları kaynaştırma çalışmalarına bu yıl da devam ettiklerini belirten Turan, şunları söyledi:

"Reyhanlı'da yaşamını sürdüren misafir ailelerin çocukları ve ilçemizdeki Türk öğrenciler için futbol, basketbol, karate ve voleybol gibi branşlarda etkinlikler düzenledik. 2013-2014 yılı içerisinde düzenlediğimiz etkinliğe 300 Türk ve misafir öğrenci katıldı ve 7 turnuva yapıldı. Bu tür organizasyonlarla Suriyeli misafirlerimizin Türk kültürüne alışmasını ve kaynaşmasını sağlamayı amaçladık."

Turan, Suriye'deki olaylardan kaçarak aileleriyle Reyhanlı ilçesine gelen farklı branşlarda Suriyeli lisanslı sporcuların Reyhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürülüğü tesislerinden de faydalandığını kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Turan Reyhanlı Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title