Haberler

Türk Keneşi ve Aksakallar Keneşi Toplantısı

Türk Keneşi ve Aksakallar Keneşi Toplantısı'nın altıncısı Eskişehir'de düzenlendi.

Türk Keneşi ve Aksakallar Keneşi Toplantısı'nın altıncısı Eskişehir'de düzenlendi.

Anemon Otel'de düzenlenen toplantıya, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, Milletvekili Azerbaycan Aksakallar Konseyi Başkanı Fattah Heyderov, Kazakistan Aksakalı Adil Ahmetov, Kırgızıstan Aksakalı İshenbay Abdurrazakov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Halil Akıncı ve ilgililer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Tuna, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen Türk Keneşi ve Aksakallar Keneşi üyelerinin '6. Türk Keneşi ve Aksakallar Keneşi Toplantısı' münasebetiyle kentte bulunduğunu söyledi. 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) olarak hareketli günler geçirdiklerini ifade eden Tuna, "İlimizde yürütmekte olduğumuz ve üzerimize aktif görev olan 2013 TDKB çalışmalarını arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiği kadar büyük bir gayret içerisinde yürütmeye çalışıyoruz. Türk Dünyasını oluşturan bu büyük coğrafyada, ülkeler arasındaki muhabbetimizi pekiştirmek, bağlarımızı ve gönül köprülerimizi daha da güçlendirmek, büyük bir şevkle, büyük bir gururla üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz" dedi.

5 bin 400 öğrencinin 'Kültür Gezisi' adı altında Türk Dünyası ülkelerine gönderildiğini belirten Vali Tuna, çocuklara yönelik yapılan etkinliklerin yanı sıra, bilimsel çalışmalara ve kalıcı eserlere de önem verdiklerini de kaydetti.

Aksakallar Konseyi Başkanı Fattah Heyderov ise, Türk kültürünü temsil eden Aksakallılar olarak bu toplantılarını, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle Eskişehir'de yaptıklarını anlattı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Mustafa İsen Eskişehir Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title