Haberler

Tunceli'de Balık Tüketimi Teşviki

Tunceli’de balık tüketimini teşvik etmek amacıyla bir dizi proje hayata geçiriliyor.

Tunceli'de balık tüketimini teşvik etmek amacıyla bir dizi proje hayata geçiriliyor.

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Sağlığınızı Tüketmeyin Balık Tüketin" sloganıyla öğrencileri balık tüketimine teşvik etmek amacıyla bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında 14 okulda bin öğrenciye, balık etinin insan sağlığı açısından önemi anlatılarak, öğrenciler balık tüketmeleri konusunda teşvik edildi.

Bilgilendirmenin ardından Merkez Şehit Nurgül Bayram Aladağ İlkokulu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Tunceli İç Su Yetiştiriciler Üreticiler Birliği Başkanlığı tarafından "Balık Etinin İnsan Sağlığı Açısından Önemi" etkinliği düzenlendi. Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Tunceli İç Su Yetiştiriciler Üreticiler Birliği Başkanı Cebrail Sonar, kurum amirleri ve vatandaşların da katılımıyla öğrencilere balık ekmek ikram edildi. Burada bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Kenan Eskin, proje sayesinde güzel sonuçlar alındığını belirterek, "İlimizde 29 balık işletmesi bulunuyor. Bu sayının artması yönünde teşvik ve bilgilendirmelerimiz devam ediyor. Bakanlığımızın da sektörü 2 milyon 275 bin TL'lik yardımı var. Su havzalarımızın bulunduğu ilimizde balık üretiminin artışını bekliyoruz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya da amaçlarının balık üretimine karşılık tüketimini de arttırmak olduğunu ifade ederek, "Tunceli'de 2013 yılında 9 bin ton balık üretildi ancak tüketim çok az. Bizler de balık tüketimini arttırmak amacıyla okullarda bilgilendirme eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Öyle umuyoruz ki kısa sürede ilimizdeki balık tüketimi istenen noktaya gelecek" diye konuştu.

Tunceli İç Su Yetiştiriciler Üreticiler Birliği Başkanı Cebrail Sonar ilde balık sektörünün iki yıl öncesine kadar zarar ettiğini kaydetti. Sonar, "Zarar nedeniyle sektördeki üretim de düşmüştü. Ancak bu sene ürettiğimiz balığın yüzde yüzünü istediğimiz fiyattan satabildik. İki sene daha böyle devam ederse ilde bu sektör daha da büyüyecek" şeklinde konuştu. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Kaya Tunceli Aladağ Sonar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title