Haberler

Tabakhanelerde 'Termal' Dönüşüm

Kentin en değerli bölgesinde olmasına rağmen bir çöküntü bölgesi olarak kalan Sıcaksu Tabakhaneler bölgesinde dönüşümün sağlanması amacıyla bugüne kadar denediği farklı projelerde sonuca ulaşamayan Büyükşehir Belediyesi, açık ve kapalı tesisleriyle bölgeyi termal sağlık merkezi haline getirecek yeni bir projeyle dönüşümde ilk adımı attı.

Kentin en değerli bölgesinde olmasına rağmen bir çöküntü bölgesi olarak kalan Sıcaksu Tabakhaneler bölgesinde dönüşümün sağlanması amacıyla bugüne kadar denediği farklı projelerde sonuca ulaşamayan Büyükşehir Belediyesi, açık ve kapalı tesisleriyle bölgeyi termal sağlık merkezi haline getirecek yeni bir projeyle dönüşümde ilk adımı attı. Bölgedeki hak sahipleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, artık zaman kaybetmek istemediklerini belirterek, projede yer almak isteyen ya da arazisini Büyükşehir Belediyesi'ne satmak isteyenlerin bir hafta içinde karar vermelerini istedi.

Bursa'da 2007 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi'nde dönüşümün sağlanması amacıyla geçtiğimiz dönem yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, konut, rezidans ve ticaret alanı gibi birçok farklı proje ile hak sahiplerinin karşısına çıktı. Projenin önünün açılması için her türlü kolaylığı sağlayıp, hak sahipleri ile yatırımcı kuruluşları bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalardan da bir sonuç alınmaması üzerine, yeni bir projeyle sonuca gitmeyi hedefliyor. Mayıs ayında Almanya'nın Bad Füssing termal tesisleri ile Avusturya'nın Therme Geinberg tesislerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu bölgelere göre miktar ve kalite açısından daha verimli suyun bulunduğu Tabakhaneler Bölgesi'ne benzer bir tesis kazandırılması için kolları sıvadı.

PROJE HAK SAHİPLERİNE ANLATILDI

Daha önce farklı projelerle hak sahipleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha fazla zaman kaybetmemek için yeniden hak sahipleriyle buluştu. BUSKİ Konferans Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısına Başkan Altepe'nin yanı sıra Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın, Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Metin Yurdakoş ile Tabakhaneler ve Sıcaksu Bölgesi'ndeki yer sahipleri katıldı. Almanya ve Avusturya'da yapılan tesis inceleme gezilerine de katılan Uzman Dr. Metin Yurdakoş, Almanya'daki 23 bin yatak kapasiteli merkezin yılda 6 milyon turist ağırladığını belirterek, aylar öncesinden rezervasyon yapılmasına rağmen yer bulmakta sıkıntı çektiklerini hatırlattı. Normal bir turist 800 dolar harcarken, sağlık turizmi için gelen turistlerin 8 bin 500 dolar harcama yaptığını dile getiren Yurdakoş, "Bursa, Türkiye'nin ilk Avrupa Tarihi Termal Kenti. Sondajlarla 40 ile 90 derece arasındaki sıcaklıklarla çıkan su 14 bin yatak kapasitesine yetecek durumda. Bu kapasite 25 bin yatağa kadar çıkabilir. Bursa böyle bir tesis için en uygun kentlerden biri. Ancak artık küçük işletmelerle sağlık turizminden pay almak mümkün değil. Çünkü açık ve kapalı havuzları, havuz makine sistemleri, tıbbi imkanlar ve açık alanlarda oluşturulan suda hareket içeren aktivasyonlar imkanları büyük yatırımlar gerektiriyor" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin en değerli bölgesinde olmasına rağmen 7 yıldır çöküntü bölgesi olarak kalan Sıcaksu ve Tabakhaneler Bölgesi'nde dönüşümün sağlanması için artık zaman kaybetmek istemediklerini söyledi. Bugüne kadar pek çok yönteme başvurduklarını ancak sonuca ulaşamadıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü çalışmayı yapmaya, fedakarlığa hazırız. Ancak 400'e yakın hak sahibinin olduğu bir bölgeye yatırımcı girmek istemiyor. Biz hak sahipleri için de yılın 12 ayı gelir getirecek bir sistem olsun istiyoruz. Bursa'nın en değerli bölgesi gerçek değerine kavuşun istiyoruz. Bölgeye yapılacak bir termal sağlık kompleksi hem oraya hem Bursa'ya prestij katacak. Bunun için artık yer sahiplerinin bir karar vermesi gerekiyor. Bu proje içinde mi yer alacaklar yoksa arazilerini Büyükşehir Belediyesi'ne mi satacaklar. Biz kamulaştırmaya hazırız. Yerini satmak isteyenlerle anlaşıp, biran önce projenin önünü açmak istiyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Termal Yerel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title