Haberler

Suriye Sınırında Sakin Pazar

Hafta içi askeri hareketliliğin de gözlendiği Türkiye-Suriye sınırının Suriye bölümünde sakin bir pazar günü yaşanıyor.

Hafta içi askeri hareketliliğin de gözlendiği Türkiye-Suriye sınırının Suriye bölümünde sakin bir pazar günü yaşanıyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveçci köyünden yapılan gözlemde Suriye tarafındaki Harabjoz köyünde sakinlik sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Suriyeli askerlerin geldiği sınır köyünde, Türk bayrağının indirilip, Suriye bayrağının asıldığı bir binanın çevresinde askeri araç beklerken, köy çevresinde hareketlilik gözlenmiyor.

Askerin yanı sıra köylülerin de görünmediği Harabjoz köyünde adeta yaprak kımıldamıyor.

Suriye'den ihtiyaçlarını karşılamak için günübirlik sınırı geçenlerin geldiği Türk tarafındaki köylerde de aynı sakinlik yaşanıyor.

Öte yandan her gün 100-200 kişinin geçtiği Türkiye sınırından dün sabah saatlerinden bu yana sadece 40 kişi giriş yaptı. Gelen Suriyeli sayısındaki azalmanın, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın dönüşlerle ilgili çağrısı ve Türkiye sınırındaki köylerde Suriyeli askerlerin konuşlanmasından kaynaklandığı ifade ediliyor.

Yayladağı'nda kurulan geçici çadır kentlerde ise Suriyeli "misafirler" hava sıcaklıklarının giderek artması nedeniyle dinlenebilecekleri gölgelik alanlar arıyor.

Suriyeliler çadırlarından çıkarak çevredeki bir kaç ağacın altına sığınırken, itfaiye ekipleri de yolları suluyor.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title