Haberler

Sodes Kapsamında Niğde'den 8 Proje Kabul Edildi

Kalkınma Bakanlığı’nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) 2015 yılı başvuru sonuçları açıklandı.

Kalkınma Bakanlığı'nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) 2015 yılı başvuru sonuçları açıklandı.

Sonuçlara göre Niğde'de 8 asil projesi kabul edilirken, 2 proje de yedek listeye alındı. Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleştirmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, Kalkınma Bakanlığınca uygulanan, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri destekleyen SODES, 2015 yılı sonuçları açıklandı. 2015 yılı SODES proje sonuçlarına göre Niğde'de kabul edilen 8 projesinden 3'ü sosyal içerme, 4'ü istihdam, 1'i de kültür, sanat ve spor alanlarında yer almaktadır.

Açıklanan sonuçlara göre ilk sırada Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi'nin "Geleceğimi Gümüşle İşliyorum, Engellerimi Aşıyorum" projesi yer alırken, ikinci sırada Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği'nin "Yeşeren Anadolu, Gelişen Kadın" projesi bulunuyor.

Kabul edilen diğer projelerin ise şu şekilde:

"Bor Belediyesi- "Borlu Bayanlar Sodes Sayesinde Spor ve Sanatla Buluşuyor", Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü - "Mutlu Yarınlar", Türkiye Beyazay Derneği Niğde Şubesi - "Engel Tanımayanlar, Niğde Ziraat Odası - "Niğde Kırsalında Kadınların İstihdama Etkin Geçişi", İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürlüğü- "Elimde Sanat Cebimde Param Var", Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü - "SODESLE Hayata Tutunuyorum", Yedeğe alınan 2 proje ise, "Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "İş Makinesi Operatörlük Eğitimi" ve Çiftlik Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün "Beyaz Ellerin Beyaz Ürünü Kültür Mantar Yetiştiriciliği."

Projelerle ilgili yapılan açıklamada, "SODES kapsamında uygulanabilir nitelikte olan fakat ödenek kısıtlılığı nedeniyle asil listede yer alamayan projeler yedek proje listesinde yer almaktadır. Valilikler, yıl içerisinde uygulanmakta olan SODES projelerinden ödenek artması durumunda yedek listeden uygun görülen proje veya projelerin uygulanmasında yetkilidir" denildi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niğde Yerel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title