Haberler

Siirt'te Ramazan Pidesi Mesaisi

Güncelleme:

Ramazan ayında Siirt'te fırınlarda yoğun bir şekilde pide üretimi yapılıyor. Fırıncılar, vatandaşların siparişlerini yetiştirmek için çalışıyor.

Ramazan ayında tüm Türkiye'de olduğu gibi Siirt'te de fırınlarda Ramazan pidesi mesaisi yaşanıyor.

Ramazan ayı ile birlikte, fırınlardaki yoğun mesai devam ediyor. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan pideleri hazırlamak için aralıksız mesai harcayan Siirt'te ki fırıncılar, vatandaşların siparişlerini yetiştirmeye çalışarak, iftar saatine kadar sıcak pide çıkarmaya devam ediyor.

Ekmek ustası Abdurrahman İleri, pideleri tüketicilerle buluşturmak için daha çok çalıştıklarını ve Ramazan ayının normal zamana göre daha fazla yoğun geçtiğini söyledi. Sabah saatlerinde hamur yoğurduklarını belirten İleri, "Hamur yoğurduktan sonra pide hazırlıyoruz. Yağlı, yumurtalı, susamlı, vatandaşların tercihine göre hazırlığımızı yapıyoruz. Akşam ezanına doğru bayağı bir yoğunluk oluşuyor. Haliyle Ramazan dolayısıyla yığılma oluyor. İftardan sonra da saat 21.00 itibariyle tekrar hamuru yoğurmaya başlıyoruz ve aynı şekilde yumurtalı, yağlı, susamlı ekmeğimiz de saat 01.00 ve 02.00'ye kadar ekmek çıkararak vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz.' Niyetliyken biraz yorucu oluyor. Onun için saat 01.00 gibi ateşi yakıp o arayı kapatmaya çalışıyoruz. Değişimli çalışıyoruz ve yardımcı olmaları için ekstra eleman aldık. yardımcı olmaları için" şeklinde konuştu.

Pide alabilmek için sıraya giren müşteri Yakup Kaplan ise "Ramazan ayında çok tecrübe ettiğimiz ekmeklerden bir tanesi pide ekmeğidir. Gördüğünüz gibi bu saatler de çok yoğunluk oluyor. Fırıncı arkadaşlarımızda bu saatlerde çok yoruluyorlar. Ramazan aylarında pide ekmeklerini ve susamlı ekmekleri çok tercih ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıcak pide için beklediğini söyleyen müşteri Ahmet Aygün, fırıncılara kolaylık dilediğini ifade ederek, "Ramazan telaşıyla herkes sıradadır. Biz de gelip sıraya girdik. Pideleri alıp gideceğiz" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Siirt Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title