Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Taş'ın cenazesi Harran ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Taş'ın cenazesi Harran ilçesinde toprağa verildi.

GAP Havaalanı'ndan konvoy eşliğinde Harran ilçesine getirilen şehidin cenazesi, Harran Devlet Hastanesindeki işlemlerin ardından İmam Bakır Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada bir grup, ellerinde büyük Türk bayrağı ve "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla cenazeyi karşıladı.

Törene katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehit Taş'ın ailesini teselli etmeye çalıştı, şehide Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diledi. İnsan hayatının her şeyden değerli olduğunu ifade eden Yılmaz, Kuran-ı Kerim'de insan öldürmenin yasaklandığını hatırlattı.

Şehitlerin en yüce mertebeye gittiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Aileler, anneler, babalar, kardeşler en büyük acıyı yaşıyorlar, ben buradan Sayın Başbakanımızın ve Bakanlarımızın taziyelerini şehidimizin ailesine iletmek istiyorum. Acılarını en derinden paylaşıyoruz. O artık bu milletin evladı, hepimizin oldu, şehidimizin ailesi de hepimizin ailesi, annesi, babası, kardeşi oldu. Bu vesileyle terörü tekrar lanetliyorum bu elim hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. İnsan hayatının değerini bilen bir toplum olarak inşallah el birliğiyle hepimiz terörün karşısında, bu insanlık suçunun karşısında durmak zorundayız ve bunu da sonuna kadar kararlı bir şekilde yapacağız."

Bu arada şehidin Kars'ta askerlik görevini yapan kardeşi Halil Taş, son anda törene yetişti. Ağabeyinin tabutuna sarılıp gözyaşı döken Taş'ı Kalkınma Bakanı Yılmaz, teselli etmeye çalıştı.

Taş için ikindi vakti evlerinin yanındaki boş alanda cenaze namazı kılındı. Namaz sırasında şehidin babası Hüseyin Taş'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duanın ardından şehit Taş'ın naaşı, bir süre askerlerin omuzunda taşındıktan sonra gözyaşları arasında mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.

Öte yandan ilçede çok sayıda yere Türk bayrağı asıldığı görüldü. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara kumanya ve su ikram edildi.

Cenaze törenine şehidin yakınlarının yanı sıra Şanlıurfa Vali Vekili Oğuz Şenlik, 20'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan ve Hamide Sürücü, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yüksekova Hakkari Dağlıca Harran Yerel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917
Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

title