Haberler

Şanlıurfa Ünlü Gazelhanlarını Andı

Şanlıurfa'da 9 yıl önce, eşiyle birlikte katalitik sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden ünlü gazelhan Kazancı Bedih (Yoluk) ve Urfalı gazelhanlar için, Şanlıurfa Belediyesi tarafından anma etkinliği düzenlendi.

Şanlıurfa'da 9 yıl önce, eşiyle birlikte katalitik sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden ünlü gazelhan Kazancı Bedih (Yoluk) ve Urfalı gazelhanlar için, Şanlıurfa Belediyesi tarafından anma etkinliği düzenlendi.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce, Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Gazelhanlar Anılıyor" programında konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kazancı Bedih'in ülke genelinde tanınan ve sevilen bir sanatçı olduğunu belirterek, "Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun" dedi.

Gazelhanları anma gecesinde Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli'nin hazırladığı slaytta; Kel Hamza (Hamza Şenses), Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut), Şükrü Hafız, Mıktım Tahir, Halil Hafız ve Bekçi Bakır gibi ünlü gazelhanların yanı sıra, Kazancı Bedih'in hayatından kesitler aktarıldı.

Şanlıurfa Belediyesi sıra gecesi ekibinin Şanlıurfa türkülerini seslendirdiği gecede, Grup Dergah da ilahiler okudu. Tiyatro sanatçısı Kadir Kırıcı'nın sunumu ve Bekir Şirinoğlu'nun şiirleriyle renklenen geceye; Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek ile merhum gazelhanların yakınları ve vatandaşlar katıldı.

"MIKTIM TAHİR'İN NAAŞINI URFA'YA GETİRECEĞİZ"

Gecede konuşan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Gazelhanlarımızın mekanı cennet olsun, toprağı bol olsun. Onlar bizim çok önemli değerlerimiz. Hakikaten Urfa çok farklı bir yer. Kültürü ile, sanatıyla, her şeyiyle çok farklı bir şehir. Biz gazelhanlarımızın, sanatçılarımızın kıymetini bilme gayreti içerisindeyiz. Onlar için çok farklı projelerimiz var. Bir şey benim dikkatimi çok çekti. Mıktım Tahir'in mezarı Zonguldak'ta... Ben arkadaşlara talimat verdim. Ben de Zonguldak Belediye Başkanıyla görüşeceğim ve Mıktım Tahir'in naaşını alıp Urfa'ya getireceğiz" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title