Haberler

Sandıktan Doktor Çıktı

Kütahya'da, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Olağanüstü Genel Kurulu'nda Doktor Zeliha Aksaz Şahbaz en yakın rakibinden 11 oy fazla alarak il başkanlığına seçildi.

Kütahya'da, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Olağanüstü Genel Kurulu'nda Doktor Zeliha Aksaz Şahbaz en yakın rakibinden 11 oy fazla alarak il başkanlığına seçildi.

Belediye Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un divan başkanlığı yaptığı genel kurulda il başkanlığı görevinden alınan M.Akif Gün yaptığı konuşmada görevden alınmalarının gerekçesini anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Gençlik Kolları başkanı iken il başkanlığı için aday olan İbrahim Öztürk ise, konuşmasında gençlerin önünün açılmadığını, bu sebeple de adaylıktan çekildiğini belirtti.

Diğer başkan adayları Ali Öz, Zeliha Aksaz Şahbaz, M. Akif Gün ve Şeref Han yaptıkları konuşmalarda CHP'nin Atatürk'ün partisi olduğunu, göreve getirildikleri taktirde demokrasinin en güzel örneğini vermek için çalışacaklarını, birbirimizi eleştirmek yerine birlik içerisinde çalışarak Kütahya'dan milletvekilliği kazanmak için uğraş verilmesi gerektiğini söylediler.

Yapılan konuşmalardan sonra seçimlere geçildi ve 157 delege oy kullandı, 3 oy iptal edilirken Doktor Zeliha Aksaz Şahbaz 55 oy alarak yeni il başkanı olduğu ve normal genel kurula kadar bu görevi yürütecek. Şeref han 44, Mehmet Akif Gün 32 ve Ali Öz de 23 oy aldı.

CHP'nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: "Arif Aslan, Cemal Cengiz, Tahsin Çokan, Hatice Nihal Efe, Nurten Erbaş, Şafak Halavut, Gönül Kılıç, Nadide Koşar, Halil Köse, Serdar Özsoylu, Makbul Sarı, Abdurrahman Sicimoğlu, Necmettin Şahin, Hüseyin Telci, Hüseyin Tosun, Naciye Umu, Ayşen Üver, Mehmet Yakar, Tamer Yenikaya ve Emre Yeşil."(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Zeliha Aksaz Şahbaz Odunpazarı Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title