Haberler

Sabah namazında 10 bin kişiye tirit ikramı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Mevlidi Nebi Haftası nedeniyle sabah namazı sonrası yaklaşık 10 bin kişiye etli tirit ikram edildi.

Şanlıurfa'da Mevlidi Nebi Haftası nedeniyle sabah namazı sonrası yaklaşık 10 bin kişiye etli tirit ikram edildi.

Şanlıurfa'da Hz. İbrahim'den kalan bir gelenek olduğuna inanılan tirit ikramı geleneği bu yıl da devam etti. Haliliye Belediyesi, sabah namazı için Sanayi Camii olarak da adlandırılan Hz. İbrahim Peygamber Camii'ne gelenlere tirit ikram etti. Sabah namazını kılan binlerce vatandaş, sıraya girerek tiritlerini aldı. Geleneği önemsediklerini ve çok güzel olduğunu söyleyen vatandaşlar, tirit yedikten sonra iş yerlerinin yolunu tuttu.

Tirit ikramının ardından bir açıklama yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, "Bizler her yıl Haliliye Belediyesi olarak il ve ilçe müftülüğümüzle birlikte Mevlidi Nebi Haftası nedeniyle geleneksel olarak yaklaşık 10 bin kişilik bir tirit ikramında bulunuyoruz. Namazda ve duada buluşuyoruz. Bu mahiyette yine ikram mahiyetinde cem olmak, buluşma mahiyetinde de burada bir tirit ikramımız oluyor. Allah'a hamdolsun bunu geleneksel hale getirdik. Burada kardeşlerimizle bir arada oluyoruz. Allah devletimizin de gücünü daim eylesin" dedi.

"Şanlıurfa bolluğun, bereketin, Hazreti İbrahim'in şehri"

Şanlıurfa'nın köklü ve kadim bir şehir olduğunu ifade eden Canpolat, "Şanlıurfa tarihi olan bir şehir ve peygamberler şehri, Hazreti İbrahim'in şehri, bolluğun, bereketin, bolluğun daim olduğu bir şehir. Bunun da yine vesilesi olarak Mevlidi Nebi Haftası'nda bizler de klasik, dedelerimizden bizlere yadigar kalan tirit ikramıyla birlikte vatandaşlarımıza ikramlarda bulunuyoruz. Mutluyuz, sevinçliyiz. İnşallah bu gelenek gelecek nesillerle birlikte devam edecektir inşallah" şeklinde konuştu.

Sabah namazında cemaatle buluştuklarını söyleyen Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, "Allah-u Teala, İbrahim Aleyhiselamın bereketini ve cömertliğini bu şehre miras olarak bırakmış. Günümüzde de böyle devam ediyor. Mevlidi Nebi Haftası'nda Haliliye Belediyemiz tirit ikramı yapıyor. Yaklaşık 10 bin kişiye tirit ikramı yapılıyor. Bu sayede biz hem bu tirit ikramına icabet etmek hem de bu vesileyle bu camimizde sabah buluşması yapmak için buraya kadar geldik. Sabah namazından önce de cemaatimizle sohbette bulunduk" dedi.

İlk defa böyle bir etkinliğe katıldığını söyleyen Haliliye İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım ise, "Rabbimize hamdolsun. Ben ilk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum. Burada insanların sabah namazından itibaren böyle sevgiyle, coşarak buraya geldiklerine şahit oldum. Cenab-ı Hakk burada bu geleneği kıyamete kadar devam ettirmeyi nasip eylesin" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title