Haberler

Özel Sporcuların Özel Hedefi

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nca Down Sendromlular Masa Tenisi Milli Takımı'na seçilen sporcular, Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını Lüleburgaz'da sürdürüyor.

ÖZGÜN TİRAN - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nca Down Sendromlular Masa Tenisi Milli Takımı'na seçilen sporcular, Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını Lüleburgaz'da sürdürüyor.

Milli takıma seçilen Merve Peker, Benay Balcı, Erman Çetiner ile Enes Yılmaz, Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi'nde günde çift idman yaparak şampiyonadan madalyalarla dönmeyi hedefliyor.

Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Soner Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel sporcular ile tüm zorlukların üstesinden gelerek, Güney Afrika'da Türk bayrağını bir kez daha göklere çekeceklerini söyledi.

Milli takım sporcularının günde 6 saat çalışarak hazırlandıklarını belirten Polat, Dünya Şampiyonası'nı çok önemsediklerini ifade etti.

Özel sporcuların 22-28 Kasım'da Güney Afrika'da, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini anlatan Polat, "Türkiye Özel Sporcular Federasyonu'nun Down Sendromlular Milli takım Kampı seçmeleri geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Milli takım seçilen 4 sporcumuz Lüleburgaz'da çalışmalarını sürdürüyor. Sporcularımız Güney Afrika'da düzenlenecek, Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecekler. Kasım ayında da bir hazırlık kampı yapacağız. Bu sporcularımız öğrendiklerini kolay unutmuyorlar, ancak kolay da öğrenmiyorlar. Hedefimiz dünya şampiyonu olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek" şeklinde konuştu.

Sporcuları hem antrenmanlarla hem de ruhen şampiyonaya hazırladıklarına işaret eden Polat, şöyle devam etti:

"Başarı bizim için önemli, ancak ikinci planda. Önemli olan milli takım formasını giymeleri. Bu sporcularımızın duyguları çok temiz ve saf. Dolayısıyla sporcularımız derece yaptıklarında Türk bayrağımızı herkesten daha çok benimseyip, sallayacaklardır. Hedefimiz Türk insanına bu gururu yaşatmak."

Milli takım sporcusu Benay Balcı'nın annesi Belmaz Balcı da kızından çok umutlu olduğunu belirterek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Güney Afrika Soner Polat Lüleburgaz Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title