Haberler

Mergenli Köyünde Geleneksel İftar Heyecanı

Güncelleme:

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Mergenli köyünde geleneksel hale getirilen iftar programları bu yılda geniş bir katılımla devam ediyor.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Mergenli köyünde geleneksel hale getirilen iftar programları bu yılda geniş bir katılımla devam ediyor.

Hayırsever vatandaşların katkılarıyla düzenlenen iftar programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Mergenli Köyü Güvez Mahallesi Camisi İmam Hatibi Yaşar Akkaya; gerçekleştirdikleri iftar programlarından cemaatin ve vatandaşların çok memnun kaldıklarını belirtip, bu etkinliğe gelecek yıllarda da devam etme kararı aldıklarını bildirdi.

Düzenlenen iftar programında konuşan Ortaca İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler; "Öncelikle böyle bir programda emeği geçen maddi ve manevi desteğini esirgemeyen tüm vatandaşlara teşekkür ederim. Ramazan ayının manevi atmosferini ve iftar saatindeki heyecanı birlikte paylaşmak adına düzenlenen bu etkinliğe katılmaktan dolayı çok memnunuz. Ramazan Ayı'nın ruhuna uygun olarak düzenlenen bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Müftü Özler; kardeşliği ve muhabbeti pekiştirme adına iftar sofrasında buluşmanın güzel bir duygu olduğunu ve bununla birlikte Allah'ın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı bu mübarek Ramazan Ayı'nda oruçlarını açmak için bir araya gelen cemaatin de manevi bir atmosfer oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Yoğun bir katılımın olduğu iftar programı İlçe Vaizi Sinan Cansever tarafından yapılan dua ile sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortaca Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title