Haberler

Orta Okulda Kepli Tören…

Gümüşhane Merkez Dumlupınar İlköğretim Okulu, Lemis-ayran Şenlikli Mezuniyet Töreni Düzenlendi. Okul Bahçesinde Düzenlenen Şenlikte Bayan Veliler Okul Önünde Yöresel Yemeklerden Olan Lemis ve Kete Pişirdiler. Okul Müdürü Mesut Olgun, Bir İlki Gerçekleştirdiklerini Belirterek, İlk Defa Kep Töreni Düzenlediklerini Söyledi.

Gümüşhane merkez Dumlupınar İlköğretim Okulu, Lemis-Ayran şenlikli mezuniyet töreni düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen şenlikte bayan veliler okul önünde yöresel yemeklerden olan lemis ve kete pişirdiler. Okul Müdürü Mesut Olgun, bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, ilk defa kep töreni düzenlediklerini söyledi.

Okul önüne kurulan sofralar üzerinde bir kısım bayan veli yufka açarken, bir kısmı ise, teneke saclar üzerinde kete ve lemis pişirerek mezuniyet törenine katılanlara ikram ettiler.

2006-2007 öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Gümüşhane merkez Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Öğrenciler tarafından bir yıl içerisinde yapılan el işlerinin yer aldığı sergi açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce tarafından yapıldı.

Sergi açılışının ardından, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Okul önünde düzenlenen törene, Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit, İl Sivil Savunma Müdürü Mahmut Kandemir, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Mesut Olgun, Gümüşhane'de ikinci kez böyle bir tören düzenlediklerini belirterek, “8 yıl eğitim aldıktan sonra eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz için böyle bir mezuniyet gecesi düzenledik. Öğrencilerimize, okulda oldukları sürece emek verdik. Onlarda bizim emeğimizi boşa çıkartmayarak, davranışlarıyla bunu göstermişlerdir. Bugün burada bir ilki gerçekleştirerek, öğrencilerimiz için kep töreni düzenledik. Bu öğrencilerimizin inşallah bir çoğu akademik eğitimlerini tamamlayarak, üniversite çıkışında anne ve babalarıyla birlikte yine kep ve cüppeleri giymelerini arzu ettiğimiz için ilköğretim okulu sonunda o anı biz onlara yaşatmak istedik. Biz onlara güveniyoruz. Bu güne kadar okulumuzda gösterdikleri saygılı tutumlarından ötürü teşekkür ederim.” dedi.

Yenilen lemis ve ketelerden sonra veliler, mezunlar ve öğrenciler okul önünde çalan kemençe eşliğinde horon oynadılar.

(OY-İRT-Y)

08.06.2007 13:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title