Haberler

Onlar Üst Düzey Deneyler Yapıyorlar

İnönü Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Laboratuvar Ortamında Üst Düzey Deneyler Gerçekleştiriyorlar.

İnönü Çocuk Üniversitesi öğrencileri laboratuvar ortamında üst düzey deneyler gerçekleştiriyorlar.

     İnönü Çocuk Üniversitesi Müdürü Hikmet Geçgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite çatısı altında Türkiye'de kendi mekanı olan ilk çocuk üniversitesi olarak faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

     Avrupa'da bile örneğine az rastlanan uygulama kapsamında üstün yetenekli çocukların üniversite yıllarından önce kendi ilgi alanlarını belirlemede yardımcı olunduğunu belirtti.

     Geçgil, şöyle konuştu:

     'İnönü Çocuk Üniversitesi Türkiye genelinde kendine ait mekanı olan ilk üniversitedir. Avrupa'da dahi örneğine rastlanmayan bu uygulamada, üstün yetenekli çocuklarımızı üniversiteye gelmeden önce, kendi ilgi alanlarını belirlemelerine yardımcı bilgiyi, teknolojiyi, sanatı üniversite sıralarına gelmeden tanıyıp güçlendirmek amaçtır. Üniversite öğrencilerinin yaptığı deneyleri burada görme ve yapma imkanı buluyorlar.'

     7-14 yaş arasındaki çocuklara verilen bu eğitimi diğer yaş gruplarına da yaymak istediklerini dile getiren Geçgil, üst düzey deneyleri erken yaşta gösterip bilimin geldiği noktayı göstermek için üstün yetenekli çocukları daha önceden hazırladıklarını söyledi.

     (ENS-AY-NÖZ) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title