Haberler

Öğrencilerden Anlamlı Pankart

Bursa'da, Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor. İlköğretim Öğrencileri Hafta Sebebiyle, "En Ağır Ceza Kaza", "Acele Giden Ecele Gider" Pankartları Taşıdılar. Polisler de Öğrencilere, Cetvel ve Kalem Hediye Ettiler.

Bursa'da, Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İlköğretim öğrencileri hafta sebebiyle, "En ağır ceza kaza", "Acele giden ecele gider" pankartları taşıdılar. Polisler de öğrencilere, cetvel ve kalem hediye ettiler.

Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Günü dolayısıyla Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır başkanlığındaki heyet, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törene katılan çok sayıda ilköğretim öğrencisi de ellerindeki trafik işaretleri ve "En ağır ceza kaza", "Acele giden ecele gider" yazılı pankartlarıyla dikkat çekti. Hafta münasebetiyle ilköğretim okulları arasında yapılan resim, şiir ve müzik yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır ve İl Emniyet Müdürü Tahsir Demir verdi.

2006 yılında il genelinde toplam 33 bin 750 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 93 vatandaşın hayatanı kaybettiğini hatırlatan İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, "Bir yılda 4 bin 598 vatandaşımızın yaralandığı kazalarda 50 milyon YTL' lik maddi hasar meydana geldi. Kazalarda bir önceki yıla göre yüzde 33 artış görülmektedir. Kazaların meydana gelmesini hazırlayan kusurlar incelendiğinde kazaların yüzde 98'nin insan unsurundan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Kazaları araçlar değil, insanlar yapıyor. Artık aileleri yasa boğan, insanlarımızı ömür boyu sakat bırakan, trafik kazalarını ne duymak ne de görmek istiyoruz. Bu amaçla çocuklarımızın gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın sorumlu ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerini ve bu anlayışı tüm hayatları boyunca sürdürmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır ise "İl genelinde 650 bin kayıtlı sürücü olduğunu düşünürsek trafik ve trafik kurallarına uymanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiş oluyor. Her yıl binlerce insanımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Trafik haftası etkinlikleri sayesinde üzerimize düşen görevlerin bir kez daha hatırlatılması hususunda faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

(UU-İHS)

07.05.2007 12:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title