Haberler

O Kütüphane Sizlerin Çocuklar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen drama eğitimi ile çocuklar Halk Kütüphanesi’ni yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen drama eğitimi ile çocuklar Halk Kütüphanesi'ni yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocukların en iyi şekilde yetişmesi için eğitime yönelik çalışmalarına devam ediyor. Satranç takımından, tablet bilgisayar dağıtımına, Bilgi Evleri'nden, Bilim Merkezi'ne kadar birçok alanda proje ve hizmetiyle çocukların eğitimine yatırım yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, okuma alışkanlığının gelişmesine de büyük önem veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Kültür-Sanat ve Konservatuar Müdürlüğü'ne bağlı İzmit Endüstri Meslek Lisesi yanındaki Halk Kütüphanesi'nin çocuklar tarafından daha yakından tanınması için farklı ve renkli bir etkinlik gerçekleştirdi. Yaratıcı Drama Yöntemiyle Kütüphane Tanıtımı gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocukların kütüphane ve doğal olarak kitaplarla olan dostluğuna yeni bir ivme kazandırdı.

Etkinliğe Başiskele Yeniköy Sepetlipınar İlköğretim Okulu 5.ve 6. sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve okul müdürü Ömer Yılmaz katıldı. Drama eğitmeni Betül Aydın ve İlknur Ateş tarafından gerçekleştirilen etkinlikle yaratıcı drama yöntemi ile öğrencilerin anlama, anlatım, sorgulama, empati kurma, doğaçlama, rol oynama becerisi ve istek duygusu gelişerek konuya ilgilerinin artması sağlandı. Gerçekleştirilen etkinliğin sonucunda, öğrencilerin kütüphane kaynaklarının çeşitliliğini fark etmesi, kütüphanenin fiziksel durumu, kütüphane kuralları ve konu hakkında fikir yürütmeleri sağlandı.

Öğrenciler bu özel günde eğlenceli ve faydalı saatler geçirirken, hediye edilen kitap ve ikramlarla gülen yüzler ve yeni bilgiler ile kütüphaneden ayrıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilgi Evleri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title