Haberler

Nevşehir'de 112 Acil Sağlık İstasyonları Değerlendirme Toplantısı

Nevşehir'de 112 Acil Sağlık İstasyonları Mayıs ayı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Nevşehir'de 112 Acil Sağlık İstasyonları Mayıs ayı değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakan Öcal, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fatih Erkek ve 112 Acil Sağlık İstasyonları Kalite Birim Sorumluları ile sorumlu şoförler katıldı.

Toplantıda İl Ambulans Servisi Kalite Birim çalışanlarından ATT Ali Göktepe, Mayıs ayı vaka istatistiklerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, il genelinde bulunan on 112 Acil Servis İstasyonu'nun, Mayıs ayı içerisinde bin 192 vakaya ulaştıkları, bu vaklardan 788'inin kentsel, 404'ünün de kırsal vaka olduğu belirtildi. Vakaların yüzde 40'ına merkez ilçede bulunan istasyonların, yüzde 60'ına da ilçelerde bulunan istasyonlarının müdahale ettiği ifade edilirken, kentsel vakaların yüzde 93'ünde vakaya ilk 10 dakikada, kırsal vakalarda da yüzde 97 vakaya ilk 30 dakikada ulaşıldığı vurgulandı.

Çalışan görüşleri anketlerinin de değerlendirildiği toplantıda, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fatih Erkek, Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanarak yürürlüğe giren Çalışan Hakları ve Güvenliği konusundaki Genelge hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Toplantıya katılan İstasyon Kalite Birim Sorumluları ile sorumlu şoförler, karşılaştıkları sorunları dile getirirken,

çözüm önerileri konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Nevşehir Göktepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title