Haberler

Müzisyen Sami Yusuf, Kocaeli'de

Dünyaca ünlü Azerbaycan asıllı İngiliz müzisyen Sami Yusuf, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vereceği konser öncesi hayranlarıyla buluştu.

Dünyaca ünlü Azerbaycan asıllı İngiliz müzisyen Sami Yusuf, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vereceği konser öncesi hayranlarıyla buluştu.

Yusuf, Seka Park'ta Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) öğrenim gören yabancı öğrencilere yönelik düzenlenen etkinliğe katıldı. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Yusuf'un eserlerinin yer aldığı eserleri seslendirdi. Burada "Selam" isimli eserini seslendiren Yusuf, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Daha sonra bir restoranda yeni çıkan albümleri için imza günü düzenlendi. Yusuf, burada sevenlerine albümlerini imzalarken, vatandaşlar imza gününe yoğun ilgi gösterdi.

" Türkiye'yi evim gibi hissediyorum"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sami Yusuf, Türkiye'de kendisine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, Türkiye'yi evi gibi hissettiğini ve insanlara karşı hüsn-i zann beslediğini söyledi.

"İstanbul'a daha çok önem veriyor" gibi göründükleri için artık Türkiye'nin diğer şehirlerine yöneldiklerini dile getiren Yusuf, Gaziantep, Sivas, Erzurum, İzmir, Şanlıurfa gibi şehirlerde konser vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Yusuf, özel olarak bir sanatçıya ilgisinin olmadığını ama genel olarak klasik Türk ve Azeri müziğini sevdiğini anlatarak, "2015 yılında Songs of the Way albümü çıktı. Selam olsun, Al Muallim olsun eski albümler biraz popa yakındı ama yeni albüm biraz daha sufi tarzında, geleneksel bir albüm. Yaşım ilerledikçe geleneksel şeylere daha çok önem veriyorum" diye konuştu.

" Suriye'de çözüm için siyasi politikalar üretilmeli"

Bir gazetecinin Suriyelilerin yaşadığı sorunların çözümü noktasında ne düşündüğünü sorması üzerine Yusuf, şunları kaydetti:

"Ben Birleşmiş Milletlerin global elçisiyim, bu konuda çalışmalarımı sürdürüyorum. Ürdün'deki Suriye kamplarına gittim, oraları ziyaret ettim. Gerçekten utanç verici bir durum bu dünyada yaşananlar. 'Sessiz Kelimeler' adında bir şarkı yazdım, kazandığım bütün parayı oraya aktarmak için. Suriye'de aslında bir sürü kirli el var, orada çok karışık bir durum var. Bir an önce çözülmesi lazım."

Yusuf, başka bir gazetecinin "Peygamber efendimizin en çok hangi sünnetini uyguluyorsunuz" sorusuna ise "Peygamber efendimiz insanı kamildi. Her şey onda iyi bir şekilde kendini gösteriyordu. Benim seçtiğim özelliği ise insanları sevmek ve toleranslı olmak. Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hazreti Muhammed'in yolu aşk, başka bir şey değil, sadece aşk" cevabını verdi.

Yusuf, filmlere yönelik projesinin olup olmadığının sorulması üzerine ise  "İbnü'l Heysem'in gözlerimizin nasıl çalıştığıyla ilgili bir filmine müzik  yapıyorum, İran'da Muhammed isimli bir filme de müzik yapıyorum. Bunların dışında 3 Hollywood projesi için film müziği yapıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Azerbaycan Türkiye Suriye Yerel Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Pendik'te bulunan cesetle ilgili kan donduran detaylar! 16 parçaya bölünmüş, derisi bile yüzülmüş

Pendik'te bulunan cesetle ilgili kan donduran detaylar! 16 parçaya bölünmüş, derisi bile yüzülmüş

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI! Toki'nin başvuru şartları neler?
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title