Haberler

Muratpaşa Belediyesi ile Prag Arasında "İyi Niyet Protokolü" İmzalandı

Muratpaşa Belediyesi, Çek Cumhuriyeti'nin Prag 6 Belediyesi ile kardeş şehir kurulmasına yönelik iyi niyet bildirgesi protokolü imzaladı.

Muratpaşa Belediyesi, Çek Cumhuriyeti'nin Prag 6 Belediyesi ile kardeş şehir kurulmasına yönelik iyi niyet bildirgesi protokolü imzaladı.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Prag 6 Belediye Başkanı Ondrej Kolar, Başkan Yardımcıları Martin Polach ve Vaculik Jaramir ile Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tomas Jilek katıldı.

Toplantıda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Ondrej Kolar üç maddeden oluşan iyi niyet protokolünü imzaladı.

İmza töreninin ardından Başkan Uysal, Prag 6 Belediyesi yetkililerine çeşitli hediyeler verdi.

"Sosyal benzerlikler var"

Prag 6 Belediyesi'nin Çek Cumhuriyeti'nin en büyük belediyelerinden biri olduğunu ifade eden Uysal, "Prag, en gelişmiş, en seçkin kişilerin yaşadığı güzel bir bölge. Muratpaşamızla sosyal benzerlikleri bulunuyor" dedi.

Başka toplumlarla ve belediyelerle iletişim kurmayı önemsediklerini anlatan Uysal, "Bizim için Muratpaşamızdaki kent kimliğinin gelişimi, dünyada tanınması ve insanlarla barışçıl ilişkiler kurmak belediyeciliğimizin bir parçasıdır. Kardeş kent olmadan önce iyi niyet protokolünü imzaladık. Kardeş kent olmaya yönelik çalışmalarımız var" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Çek Cumhuriyeti Ümit Uysal Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title