Haberler

Mşü'de Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Açılıyor

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Muş’ta da düzenlenen milli irade nöbetlerinde üniversitenin verdiği destekten ötürü teşekkürlerini iletmek üzere Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ı makamında ziyaret etti.

Ak Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Muş'ta da düzenlenen milli irade nöbetlerinde üniversitenin verdiği destekten ötürü teşekkürlerini iletmek üzere Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ı makamında ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ve Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Orhan Keskintaş'ın da hazır bulunduğu ziyarette AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş'un bu süreçte çok başarılı bir sınav verdiğini ve tüm kurumlarıyla birlikte demokrasinin yanında yer alarak darbe teşebbüslerine meydan okuduğunu, bu çerçevede üniversitenin de ilk geceden itibaren tüm imkanları ile milli iradenin yanında yer aldığını ifade etti. Mehmet Emin Şimşek, darbe girişimine karşı ilk günden beri üniversite personelleriyle birlikte Muş'un sokaklarını doldurulan başta rektör olmak üzere tüm üniversite çalışanlarına teşekkür etti. Şimşek, Muş Alparslan Üniversitesine kazandırılan beden eğitimi spor yüksekokulunun da hayırlara vesile olmasını diledi. Vekil Şimşek, bundan sonra Muşlu gençlerin il dışına gitmesine gerek kalmadığına vurgu yaptı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise, "15 Temmuz gecesi hem vekilimiz hem de ilin mülki erkanı ile diyaloga geçtik. Hep birlikte bu kalkışmaya karşı duracağımızın altını çizdik ve sürecin başından sonuna kadar organize bir şekilde birlikte hareket ettik. Bu anlamda ben özellikle vekilimize teşekkürlerimi sunuyorum; çünkü meydanlarda verilen ortak mesajda ve Ankara'da Muş'un hissiyatını yansıtma noktasında yoğun emekleri olmuştur. Bu süreçte bir başka sevindirici durum da üniversitemizde beden eğitimi spor yüksekokulunun açılmış olmasıdır. YÖK tarafından açılmasına kararı verilen yüksekokulumuzla ilgili kararı uzunca bir süredir Başbakanlıkta beklemekteydi; Sayın Vekilimiz Emin Şimşek Bey'in girişimleri ile bu teklifimiz Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı ve geçtiğimiz hafta içerisinde karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İnşallah en kısa sürede gerekli atamalar da yapılacak ve ilgili bölümler açılarak öğrenci alımı yapılacak" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Emin Şimşek Ahmet Polat AK Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title