Haberler

Mısır'daki Olaylar Osmancık'ta Protesto Edildi

Çorum'un Osmancık ilçesinde sivil toplum kuruluşları platformu, Mısır'da askeri yönetimin darbe karşıtı sivil halka yönelik saldırılarını protesto etti.

Çorum'un Osmancık ilçesinde sivil toplum kuruluşları platformu, Mısır'da askeri yönetimin darbe karşıtı sivil halka yönelik saldırılarını protesto etti.

Cuma namazı çıkışında toplanarak Saat Kulesi Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri; Mısır, Arakan, Suriye ve Doğu Türkistan'da Müslümanlara yapılan zulmü kınayarak kitlesel basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, AK Parti Oğuzlar İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına bir açıklama yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Kazım Sekili, Mısır'da darbeye karşı çıkan sivil halka yönelik silahlı saldırılarda çocuklar ve kadınların da yer aldığı yüzlerce masum sivilin hayatını kaybettiğini söyledi. Dünyada Müslümanlara karşı yapılan zulmü kınamak, firavunun karşısında ve Musa'nın yanında yer almak için bir araya geldiklerini dile getiren Sekili, "Mısır'ın başkenti Kahire'deki Adeviyye ve Nahda Meydanlarındaki darbe karşıtlarına dün sabah itibarı ile darbenin güvenlik kuvvetleri müdahale etti. Mısır'ın darbecilerinden emir alan silahlı güçleri, biber gazı ve gerçek mermilerle katliam yaptı. Haftalardır meydanlarda barışçıl eylemler yürüten insanların bu vahşice saldırı karşısında kendilerini savunabilecekleri tek şeyleri çevrelerindeki taşları idi. Çoğu çevresindeki tek savunma aracı taşlara bile müracaat etmeden kurşuna karşı canını verdi ve şehitlik mertebesine yükseldi. Dünya tarihine baktığımızda bu gözü dönmüşlüğün Hitler'de, İsrail'de olduğunu biliyorduk. Şimdi bu halkaya onların uşaklığını yapan Mısır'ın firavunu Sisi ve taraftarları da katıldı. Maalesef insanlıktan uzaklaşmış Batı medeniyetinin devletleri küçük kınamalarla bu durumu geçiştirdi. Böyle bir katliamı kınamalarla geçiştirmek, dün darbeye ortak olanların bugün de bu katliama ortaklıkları anlamını taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Tüm darbecileri, darbe yandaşlarını protesto ettiklerini dile getiren Sekili, dünyanın neresinde olursa olsun yönetimleri halkın elinden almaya çalışan her türlü silahlı gücün karşısında olduklarını dile getirdi.

Bir yanda tüm insanlığa örnek olacak bir sivil direniş, diğer yanda tüm insanlığın yüzyıllar boyunca lanetleyeceği katliamın olduğunu kaydeden Sekili, "Bu katliamı yapanları da katliama gözlerini kapatarak ortak olanları da şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz ve diyoruz ki, zalimlerin ne kadar hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır. Bizlere düşen o hesap kesilene değin sabırla zalimlere karşı mücadele etmek. Safımızı belirledik. Bugün burada bizler safımızı mazlumdan yana, zalime karşı koyduk. Allah bu duruşumuzu ibadet olarak kabul eder inşallah" ifadelerini kullandı.

Protesto Mısır, Arakan, Suriye ve Doğu Türkistan'da zulme uğrayan Müslümanlar için yapılan duanın ardından sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Türkistan Suriye Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title