Haberler

Mevlit Kandili

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle İslam dünyasınca "5. Haremi Şerif'i" olarak kabul edilen Ulu Camii'nde kandil programı gerçekleştirilemedi.

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle İslam dünyasınca "5. Haremi Şerif'i" olarak kabul edilen Ulu Camii'nde kandil programı gerçekleştirilemedi.

Diyarbakır İl Müftülüğü, Sur ilçesindeki terörist saldırılar ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından tarihi Ulu Camii'nin geçici olarak ibadete kapatılması dolayısıyla mevlit programını Kayapınar ilçesinde yer alan Cebeli Nur Camii'nde düzenledi.

Türkçe ve Kürtçe mevlit ile ilahilerin okunduğu camiye gelen vatandaşlara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce süt dağıtıldı.

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Hazreti Muhammed'i dua ve sohbet ile anmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Artık efendimizi anmaktan anlamaya, anlamaktan yaşamaya geçmeliyiz. Hepimizin hayatını onun hayatına benzemesi lazım. Çağımızda yaşanan olumsuzluklar peygamber efendimizin döneminde yaşanan olumsuzluklarla neredeyse benzerlik arz ediyor. O geldiği zamanda  kadının ve çocuğun değer görmediği, zulmün neredeyse zirve yaptığı bir dönemdi. Günümüzde de her Müslüman'ın bulunduğu yerde kan ve gözyaşı var. Peygamber efendimiz tevhit etrafında bütün müminleri topladığı gibi bizim de onun sünneti ve Kur'an çevresinde toplanmamız gerekiyor."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ise bu mübarek gecede yapılan duaların kabul olmasını temenni etti.

Kandilin, bölgeye ve ülkeye huzur getirmesini dileyen Atalar, "Bakanlık olarak bu gecede Kur'an-ı Kerim'in Nahl Suresi'nin 66. ayetinde geçen sütün önemine binaen bu gecede tüm illerimizde süt dağıttık" dedi.

Mardin

Mardin İl Müftülüğünce Fuat Yağcı Camii'nde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu kandil programında 3 dilde mevlit ve ilahiler okundu.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, başta Suriye ve Filistin olmak üzere tüm İslam alemindeki sıkıntıların sona ermesini isteyerek, İslam birliği, huzur ve barış için dua etti.

Batman

Batman'da İl Müftülüğü ve Birlik Vakfı tarafından kutlama programları düzenlendi.

Merkez Ulu Camii'de gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu programda Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i vatandaşların ziyaretine açıldı.

İl Müftüsü Turgut Erhan, Hazreti Muhammed'in örnek alınması gerektiğini söyledi.

Birlik Vakfı Batman Şubesi Başkan Yardımcısı Osman Aslan ise vakfınca bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, barış ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ardından Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit ve kasidelerin okunması ile devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title