Haberler

Mardin'de İlk Teravih Namazı Kılındı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Mardinliler ilk teravih namazı için camilere doldurdu.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Mardinliler ilk teravih namazı için camilere doldurdu.

İslam dünyasının heyecanla beklediği 11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk teravih namazında camiler doldu taştı. Vatandaşlar Ulu Cami, Reyhanlı Cami ve Kasımiye Medresesi gibi tarihi camiler başta olmak üzere tüm camilerde teravih namazını eda etti. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş, ilk teravih namazı için camilere akın etti. Bu ayın tüm müminler için Rabbin mağfirete vesile olmasını dileyen Mardin Ulu Cami başimamı Ahmet Sırdaş, "Bugün ilk teravih namazımızı kıldık. Teravih de kadınlar da vardı gençlerde vardı. En sevindirici olan ise çocuklarımızın camilere akın etmesi oldu" dedi.

Din görevlileri için yorucu ama bir o kadar da sevindirici bir ay olacağını belirten Sırdaş, şöyle konuştu:

"Camilerimiz bu ay da dolup taşıyor. Bu ay da camilerimiz çocuklarla, kadınlarla, yaşlılarla daha coşkulu oluyor. Rabbim ramazan ayını bütün İslam alemine hayırlara vesile kılsın. Özellikle son zamanlarda İslam aleminin içinde bulunduğu gözyaşı ve kan benzeri sıkıntıların giderilmesine vesile kılsın. Mutluluk ve huzur içinde bir bayram geçirmeyi tüm dünyaya, İslam alemine ve ülkemize nasip etsin." - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Reyhanlı Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title