Haberler

Manisa'da Yeni Revizyon ve İmar Planı Meclisten Geçti

Manisa Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda, kentte 1989 yılından bu yana yapılmayan Revizyon ve İlave İmar Planı'nın 1/5000'lik planları oy çokluğuyla kabul edildi.

Manisa Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda, kentte 1989 yılından bu yana yapılmayan Revizyon ve İlave İmar Planı'nın 1/5000'lik planları oy çokluğuyla kabul edildi.

Revizyon ve İlave İmar Planı'nın İmar Komisyonu'nda yeniden görüşülmesi ile ilgili AK Parti ve CHP Grubu'nun talebi üzerine 7 Ekim Pazar gününe ertelenen Ekim ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıyı çok sayıda vatandaş da takip etti. Kentte 1989 yılından beri yapılmayan Revizyon ve İlave İmar Planı'nın oylanması öncesi bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yaklaşık 3 aydır bu konu Belediye Meclis'imize geliyor ve gerekli konuşmalar bütün siyasi partilerce, burada bulunan meclis üyeleri tarafından dile getiriliyor. İlk 1 ay hazırlık ve eksiklik olduğu bir parti grubunca dile getirilerek, bir uzatma istendi. Bunun ilk uzatmasını yaptık. Geçtiğimiz Eylül ayı başında yapmış olduğumuz Meclis'te de diğer bir parti grup sözcüsü tarafından yine bu konuyla ilgili gerekli aydınlatmaların, gerekli açıklamaların yapılması ve bilgi sahibi olamadıkları gerekçesiyle ertelenmesi talebi, bizzat yine Meclis'imizce görüşülerek, Ekim ayı Meclis'imize mevcut imar planı ile ilgili çalışmalarımızı ertelemiştik. Yani bu konuda iki tane erteleme yaptık. Belediye Meclis'imiz hafta içinde Salı günü çok açık bir şekilde ve üzerinde yaklaşık 1,5 saate yakın sadece bir maddenin görüşüldüğü, bütün Manisa halkına Manisa yerel televizyonundan da yapmış olduğumuz çalışmayı iletmiş olduk" dedi.

Revizyon ve İlave İmar Planı çalışmalarının başlangıcına yaklaşık 14-15 ay önce, yine Meclis'ten alınan kararla start verildiğini hatırlatan Başkan Ergün, "1989 yılından beri yapılmayan, üzerinden yaklaşık 23-24 sene geçmiş, bugüne kadar sadece ıslah planlarıyla geçiştirilerek, günü kurtarmak noktasında bu imar plan çalışmaları Belediye'mizce, yine Belediye Meclisi'nin aldığı karar neticesinde, yaklaşık 14-15 ay önce ihalesi yapılarak, bunun çalışmaları başlamıştı" dedi.

Mevcut maddenin kabulünün ardından yapılacak süreç ve çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, şunları söyledi: "Bir senenin üzerinde 15 aya yakın bu çalışmalar, bugün geldiğimiz noktada artık ilk etabı olarak nitelendirdiğimiz bu plan çalışmalarının 5000'lik plan çalışmaları, birazdan burada hayırlısıyla karara bağlanacak. Tabi ki burada bununla bitiyor mu? Hayır, bununla bitmiyor. Bundan sonraki sürecimiz daha hızlı çalışılmasını gerektiriyor. Bu da herhalde mevcut Manisa İmar Revizyon Planı'nda 7 ya da 8 bölgeye ayrılarak, her bölge burada sıra sıra Manisa Belediye Meclisi'ne getirilerek yapılacak. Tekrar buraya getirilerek siz değerli, Manisa'nın oylarıyla seçilmiş Meclis üyeleri tarafından bunların daha detaylı bilgi ve imarları birer birer masaya yatırılacak ve bu kararları alacağız. Bu konuda, 1000'likler üzerinde yapılacak olan çalışmalarda da göze batan, olmaması gereken veya eksik olup, olması gereken noktalarımız varsa, bunlar da ilgili İmar Komisyonu heyeti ve değerli başkanlarımızın her türlü sorgusuna açık bir şekilde masaya yatırılacak, bunların değerlendirmeleri yapılacak ve ondan sonra yeni Meclis'imizde tahmin ediyorum bu da herhalde 5-6 ay, yani bahar aylarına kadar süremizi alacak kararları taşıyor. Ben alınacak kararların Manisa'ya hayırlara vesile olacak kararlar olmasını diliyorum. 23-24 senedir yapılmayan İmar Plan Revizyon çalışmalarının Manisa'nın geleceği açısından tarihi bir karar olduğunu ve bunun bilincinde bütün değerli Meclis üyelerimizin hareket edeceğine inancım sonsuzdur."

"MANİSA 3-4 YIL DAHA PLANSIZ KALMAMALI",

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından madde üzerinde CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci söz aldı. Kentte 1989 yılından beri imar planının yapılmadığını, geçici çözümlerle planların ıslah yoluna gidildiğini belirten Erkenci, 15 ay boyunca devam eden çalışmaların 3 ay da Meclis'te görüşüldüğünü söyledi. İmar plan çalışmaları üzerinde Gediz Köprüsü'nden Kuva-yı Milliye Anıtı'na kadar olan alanın ticari yapıların oluşacağı alana çevrildiğini belirten Erkenci, bu güzergah üzerinde Sümerbank'ın da bulunduğunu, bu plan düzenlemesi üzerinde bununla ilgili itirazlarının bulunduğunu, İmar Komisyonu'nun da bu itirazlar doğrultusunda gerekli çalışmayı yaptığını söyledi. Bunun dışındaki çekincelerinin de yine İmar Komisyonu tarafından düzenlendiğini ifade eden Erkenci, Manisa'nın bu plana ihtiyacı olduğunu, planın kabul edilmemesi durumunda kentin 3-4 yıl daha plansız kalma durumuyla karşı karşıya kalacağını göz önünde bulundurarak, maddeye kabul oyu kullanacaklarını ifade etti. Erkenci'nin bu açıklaması, Meclis'i takip eden vatandaşların alkışlarıyla destek buldu.

"OYLANACAK PLAN FİNAL DEĞİL, BAŞLANGIÇTIR"

Erkenci'nin ardından AK Parti grubu adına Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik söz aldı. Revizyon ve İlave İmar Planı çalışmalarının olgunlaşmamış bir plan olduğunu öne süren Çelik, Manisa'nın büyükşehir olacağını ve planın bu doğrultuda yapılmamış olduğunu dile getirdi. Çelik, planla ilgili örnekleri istediklerini ancak alamadıklarını da dile getirerek, maddeye ret oyu vereceklerini belirtti. Çelik'in ardından MHP Grubu adına söz alan Mehmet Güzgülü ise, "Burada oylanacak olan plan bir final değil, başlangıçtır. Başlamak da bitirmenin yarısıdır. Eğer başlamazsak, hiçbir zaman bitiremeyiz. Geçmişte biz hep ileri attık. Mükemmel plandan bahsedildi. Mükemmel plan hiçbir zaman olmaz. Çünkü zaman içinde mükemmel plan yapılsaydı, şuanda yeni bir revizyon imar planına ihtiyaç duyulmazdı. Biz Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak buradan çıkacak kararın olumlu olacağı kanaatindeyiz" dedi.

Madde üzerinde söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil de, "1989 yılında yapılan imar planı da çok mükemmel bir imar planı değildi. 2010'dan sonraki planlarla bugünkü haline geldi. 12 katlı binalar yapıldı, 8 katlı binalar yapıldı, otoparkları yoktu. Bütün bunlar revizyonlarla düzeltildi. Bu planda da, değiştirilecek noktalar mutlaka olacaktır. Hatta yıllar içinde tekrar değiştirilecektir. Biz burada metropol planlaması yapmıyoruz. Manisa'ya deniz getirmiyoruz, Manisa'ya havaalanı yapmıyoruz. Manisa şehirlerarası ulaşımı olan 5-6 şehri birbirine bağlayan bir noktada da değil. İzmir'i İstanbul'a bağlayan bir noktada. 350 bin-370 bin olan nüfusa 80 bin daha ekleyerek 450 bin nüfusa çıkartıyoruz. Manisa'mız Spil Dağı ile Çevre Yolu arasında kalmış, çok büyük bir kent değil. Dolayısıyla 80 bin nüfus artışı yapılan bir plan. 1000'lik planlar yapıldığında da eksikler, hatalar, düzeltilmesi gereken yerler varsa, mutlaka düzeltilecektir" diye konuştu.

"BU KADAR EZİYETİ NEDEN ÇEKTİK"

Konuşmaların ardından Manisa Revizyon ve İlave İmar Planı maddesinin oylamasına geçildi. AK Parti grubu ve 1 bağımsız üyenin ret oyu verdiği, diğer bağımsız üyenin ise çekimser oy kullandığı Revizyon ve İlave İmar Planı çalışması, MHP ve CHP grubunun kabul oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi. Maddenin kabul edilmesinin ardından meclisi takip eden vatandaşlar, alkışlarıyla karara destek verdi. Kabul oyu kullanan meclis üyelerine teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Görüyorsunuz. İnsanları bu kadar mutlu etmek için bu kadar eziyeti, burada niye çektik? Bunu kendimize sormamız lazım.

Ben evet oyu kullanan değerli Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyelerine ve partisine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah tarih bizi haklı çıkaracaktır. Sonuçta bu bir demokrasidir. Bu demokrasi kuralları içerisinde herkes artısıyla eksisiyle burada kararlarını söyleyecektir. Tekrar bu karar hayırlı uğurlu olsun diliyorum" dedi.

(ÖND-

08.10.2012 12: 39: 04

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Cengiz Ergün Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title