Haberler

Kışanak UCLG Kongresi'nde

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, 5. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Kongresi'ne katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kolombiya'nın Bogota kentinde 12-15 Ekim tarihlerinde yapılan 5. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Kongresi'ne katıldı.

Açılış konuşmasını Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un yaptığı kongreye, dünyanın her bölgesinden binlerce yerel yönetim ve bölgesel hükümet temsilcisi ile uluslararası STK'lar katıldı. Santos, konuşmasında sürdürülebilir kent yaşamı ile toplumsal barış arasındaki ilişkinin önemine dikkat çekti.

Kongrede, "Daha Güçlü, Daha Hesap Verebilir Yerel Hükümetler" başlığıyla düzenlenen oturumda, Eş Başkan Gültan Kışanak, İngiltere merkezli ve yerel demokrasinin gelişmesini sağlamak için çalışan CLGF Genel Sekreteri Greg Munro, Almanya Federal İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) Komiseri Dirk Schwenzfeier, Birleşmiş Milletler desteği ile kadınların yerel yönetimlere katılımını teşvik etmek için kurulan Huairou Komisyonu Direktörü Maureen Friar ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Eylem Kampanyasını yürüten Maria Fare konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title