Haberler

Kastamonu'da Meddah Ekibi Engelli Bireyleri Mutlu Ediyor

Güncelleme:

Kastamonu'da üniversite öğrencisi 6 arkadaşın sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir araya gelerek oluşturduğu meddah ekibi, özel bireyler ve ailelerin yüzlerini güldürüyor. 6 arkadaş, Taşköprü ilçesinde yaşayan fiziksel ve zihinsel engelli Nurcan Kaya'yı ziyaret ederek, doğum gününü gösterileri ile şenlendirdi.

Kastamonu'da üniversite öğrencisi 6 arkadaşın sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir araya gelerek oluşturduğu meddah ekibi, özel bireyler ve ailelerin yüzlerini güldürüyor. 6 arkadaş, Taşköprü ilçesinde yaşayan fiziksel ve zihinsel engelli Nurcan Kaya'yı ziyaret ederek, doğum gününü gösterileri ile şenlendirdi.

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim görürken Türk Halk Edebiyatı dersinde öğrendiklerinden etkilenen Rugeş Demir, meddahlık yapmaya başladı. Kendi imkanlarıyla yaptığı perde ve gölge oyunu ile 2017'de yola çıkan Demir, hem Kastamonu'da hem de farklı kentlerde öğrencilerle buluşuyor. Meddahlık kültürünü geniş kitlelere ulaştırmak için müzisyenler Osman Özdamarlar, Eren Kazmacı, Can Kavalcı, Sait Demir ve Nazım Ünveren ile ekip kuran Rugeş Demir, evlerinden çıkamayan özel bireyleri ziyaret ederek gösteri gerçekleştiriyor.

Meddah ekibi, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan fiziksel ve zihinsel engeli 27 yaşındaki Nurcan Kaya'yı ziyaret ederek gösteri yaptı. Meddah ekibi, Nurcan'ın doğum gününü de kutladı. Renkli anlara sahne olan gösteri sırasında Nurcan ve ailesi büyük mutluluk yaşadı.

"Gösteriden dolayı Nurcan çok mutlu oldu"

Meddah gösterisinden dolayı Nurcan'ın çok mutlu olduğunu söyleyen anne Elveda Kaya, "Çocuğumu mutlu ettiniz, Allah da sizi mutlu etsin. Bugün bizim açımızdan bambaşka bir şey oldu. Huriye Hanım ile sürekli görüşüyorduk. Ben de doğum günü olduğunu söyledim. Onlar da bir sürpriz yapmak istedi. Bu kadar olacağını tahmin etmedik. Biz genelde kendi aramızda yapıyorduk. Bugün Nurcan için bambaşka oldu" dedi.

"Ablamın mutluluğu gözlerinden anlaşılıyor"

Ablasının mutluluğunun gözlerinden anlaşıldığını söyleyen Nurcan'ın kardeşi Ercan Kaya ise, "Ablamın mutluluğu gözlerinden anlaşılıyor. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. 1 haftadır doğum günü heyecanı vardı. Kendi aramızda konuşuyorduk. Arkadaşlar düşünmüşler geldiler. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bugün bizleri mutlu ettiler. Ablamın gülen yüzü hiç solmasın" diye konuştu.

"Engelli bireylerimizin gülüşlerini görünce bizler daha keyifli hale geliyoruz"

Köy köy gezerek çocuklara hikayeler anlattıklarını söyleyen Meddah Rugeş Demir de, "Biz meddah ekibi olarak 6 kişilik bir ekip kurduk. Köy köy gezerek çocuklara, gençlere hikayeler anlatıyoruz. Biz bu şekilde bir sosyal sorumluluk projesi başlattırdık. Bugüne kadar çok yerde gösteriler yaptık fakat sonrasında öğrendik ki bizim gösterilere gelemeyen kardeşlerimiz var. Biz de madem onlar gelemiyor biz onların ayağına gidelim dedik. Onların yanında olmaktan büyük keyif alıyoruz. Biz de çok mutlu olduk. Onların gülüşlerini görünce bizler de daha keyifli hale geliyoruz" şeklinde konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Kültür Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title