Haberler

Karahisar Kalesi'ne Büyük Türk Bayrağı Asıldı

AKUT Afyon ekibi tarafından Büyük Taarruz'un 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tarihi Karahisar Kalesi'nin surlarına, 228 metrekare boyutunda ve 110 kilogram ağırlığında Türk Bayrağı asıldı.

AKUT Afyon ekibi tarafından Büyük Taarruz'un 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tarihi Karahisar Kalesi'nin surlarına, 228 metrekare boyutunda ve 110 kilogram ağırlığında Türk Bayrağı asıldı.

AKUT gönüllülerinden iki kişi, yerden yüksekliği 226 metre olan Tarihi Karahisar Kalesi'ne çıktıktan sonra surlardan aşağı doğru sarkıtıldı. Kaleden aşağıya yaklaşık 50 metre sarkılan AKUT ekibi, burada 12X19 metre ebatlarında ve 110 kilogram ağırlığındaki Türk Bayrağı'nı sabitledikten sonra aşağıya indi.

Yaklaşık 5 saat süren çalışma neticesinde kalenin surlarına sabitlenen Türk Bayrağı, havadan görüntülendi.

AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Büyük Taarruzun 93. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Afyonkarahisar'ın en önemli simgesi 226 metre yüksekliğindeki Karahisar Kalesi'ne dev bir Türk Bayrağı astıklarını belirten Uğurluoğlu, "Arkadaşlarımız, kalenin yukarısından ip yardımıyla aşağıya sarkıtıldı. Gördüğünüz gibi büyük bir Türk Bayrağı'nı 5 saat süren çalışma neticesinde astık" dedi.

Uğurluoğlu, yüz ölçümü bakımından Afyonkarahisar'daki en büyük bayrağı kullandıklarını belirterek, "Bunun temin edilmesi sağlandı. Bu işin teknik planlaması da çok önemli. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na kadar orada kalacak" diye konuştu.

Vatandaşların sabah uyandıklarında kalede dev Türk Bayrağı gördüklerinde çok şaşıracaklarını belirten Uğurluoğlu, şanlı Türk Bayrağı'nın Karahisar Kalesi'nde dalgalandırmanın çok önemli bir durum olduğunu ifade etti.

Vatandaşlardan Hasan Aker ise yapılan bu tür etkinliklerin geçmişe ne kadar çok önem verildiğini gösterdiğini ifade ederek, böyle bir çalışmasından dolayı AKUT ekiplerini kutladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title