Haberler

İzmir'den Bin 676 Kişi Hacca Gidecek

İzmir İl Müftülüğü, bu yıl İzmir’den bin 676 kişinin hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gideceğini bildirdi.

İzmir İl Müftülüğü, bu yıl İzmir'den bin 676 kişinin hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gideceğini bildirdi.

İzmir İl Müftülüğü, hacca gitmek için başvuru yapan 39 bin 403 kişiden bin 676 kişinin hacca gitmeye hak kazandığını açıkladı. Alınan bilgilere göre, 9 bin 200 kişi ile en fazla il müftülüğü'nden başvuru yapıldı. İlçeler arasında ise Bornova 211 kişi ile en fazla hacı adayına sahip birinci ilçe konumunda yer alıyor. Hacı adayları, 5 Eylül 2015 Cumartesi günü ise İzmir'den ilk kafile ile kutsal topraklara yola çıkacak.

Öte yandan Aliağa ilçesinden de bu yıl 31 kişi kutsal topraklara gidecek. 25 kişi diyanet, 6 kişi ise özel şirketler vasıtasıyla hacca giderek ibadetlerini yerine getirecek. Hacca gitmek için 2007 yılından bugüne kadar kesintisiz başvuru yapanların da kurasız olarak hacca gitmeye hak kazandığı bildirildi.

Hacca gitmek için İzmir'de her yıl yoğun bir başvurunun olduğunu belirten İzmir İl Müftülüğü, Ocak ayından bugüne kadar İzmir'den 3 bin 600 kişinin Umre ziyaretinde bulunduğunu da bildirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Hac Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title