Haberler

İzmir'de 'Ölmeye Doğmak' Sergisi Açıldı

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksek Okulu Seramik Bölümü'nden Mezun Olan Dijle Talun, 'Ölmeye Doğmak' İsimli Seramik Sergisini Dr

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksek Okulu Seramik Bölümü'nden mezun olan Dijle Talun, 'Ölmeye Doğmak' isimli seramik sergisini Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Konak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayraktaşı üzerine resim yaparak başladığı meslek hayatını, 2003 yılından 2009 yılına kadar çeşitli özel okullarda Seramik Usta Öğretici olarak sürdüren seramik sanatçısı Dijle Talun, ilk kişisel sergisini açtı.

Eserlerini sanatseverlerle buluşturan sanatçıyı kutlayan ve serginin açılışını gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, kültür merkezlerinde seramik kurslarının açıldığını ve çok büyük ilgi gördüğünü belirterek, 'Seramik, gerçekten çok önem verdiğimiz sanat dalı, yaygınlaştırılması için kurslar açıyor ve bu sanat dalına özen gösteriyoruz. Seramik sanatçısı Dijle Talun'un eserleri görülmeye değer. Sanatçının söylediği gibi pamuk ipliğine bağlı yaşama bir kordon ile tutunuyoruz. Eserlerinde bu temayı çok güzel işlemiş. Çok başarılı eserler üretmiş' görüşünü bildirdi.

Serginin açılışına katılan dünyaca ünlü seramik sanatçısı Bingül Başarır da, genç sanatçıyı yakından takip ettiğini ve başarılı çalışmalarının karşılığında ortaya önemli eserler çıkardığını kaydetti.

(RMZ-BAH) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title