Haberler

'İyilik Polisleri' Sağlık Taramasından Geçti

İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi'nin, Ulusal Down Sendromu Derneği ile birlikte yürüttüğü 'Şehrimin, Ülkemin İyilik Polisiyim' projesi kapsamında 30 down sendromlu çocuk Şifa Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık taramasından...

İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi'nin, Ulusal Down Sendromu Derneği ile birlikte yürüttüğü 'Şehrimin, Ülkemin İyilik Polisiyim' projesi kapsamında 30 down sendromlu çocuk Şifa Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık taramasından geçirildi.

İzmir Valiliği öncülüğünde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Ulusal Down Sendromu Derneği ve İzmir'deki 9 üniversitenin işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında 30 down sendromlu çocuk, polislik hayallerini gerçekleştiriyor. Proje kapsamında bugüne kadar çok sayıda etkinliğe katılan çocuklar, Şifa Üniversitesi Bornova Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi'nde sağlık taramasından geçirildiler. Genel sağlık durumları oldukça iyi olan çocuklara hastanedeki işlemleri sırasında Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri de eşlik etti. Polis üniformaları içinde oldukça mutlu olan çocuklar, hastane personelinin ve hasta yakınlarının da sıcak ilgisi ile karşılaştı. Daha sonra Şifa Üniversitesi'ne geçerek burada öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte yemek yiyen çocuklar, kampüste keyifli saatler geçirdi.

7 NİSAN'DA GALA

İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi Müdür Yardımcısı Gökhan Emiroğlu, proje ile down sendromlu çocuklarla ilgili toplumda farkındalık oluşmasını amaçladıklarını söyledi. Bu özel çocukların sosyal hayata daha rahat entegre olması için toplum desteğinin şart olduğuna dikkat çeken Emiroğlu, "Şehrimin, Ülkemin İyilik Polisi'yim projesine normalde 40 çocuğumuz dahil edildi, ancak 10 tanesinin yaşı küçük olduğu için tüm etkinliklere katılamıyorlar. Biz yetişkin 30 çocuğumuzu; bir polis adayının geçtiği tüm aşamalardan geçiriyoruz. Sembolik de olsa Atlı Birliklerle devriyeye çıktılar, Yunus Ekipleri ile görev yaptılar. Hatta yüzme bilen iki çocuğumuz denize düşen birisinin kurtarılmasının canlandırıldığı deniz botu ve helikopter kullandığımız bir tatbikata dahi katıldılar. Çocuklarımız bu yaşadıklarından çok mutlular. Bugün de Şifa Üniversitesi Hastanesi'nde çok güzel bir ilgi ile karşılaştık. Bu bizleri de çok memnun etti. Zaten bu projeyi de üniversitelerimiz ve sivil toplum örgütlerimizle hayata geçiriyoruz. 7 Nisan'da Atatürk Kültür Merkezi'nde projenin galasını gerçekleştireceğiz ve çocuklarımız bu süreçteki kazanımlarını orada sergileme şansı bulacak" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Valiliği Bornova Yerel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title