Haberler

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Muş Sivil Toplum Platformu, saldırılara tepki gösterdi.

Muş Sivil Toplum Platformu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Sivil Toplum Platformu tarafından yapılan açıklamada, insanların katledildiği, binlerce insanın yerinden, yurdundan edildiği bölgelerin çoğunlukta İslam coğrafyası olduğu belirtildi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın İslam'ın, hatta insanlığın vazgeçilmez manevi değeri olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Mescid-i Aksa, bugün Müslümanların basiretsizliği ve insanlığın duyarsızlığı yüzünden İsrail terörünün saldırısına maruz kalmıştır. Mabetlere saldıran, insanları katleden İsrail'i ve Ortadoğu'da zulmeden tüm şer güçlerini nefret ve şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin uygulanan devlet terörü nedeniyle İsrail'le siyasi, askeri ve ticari ilişkilerini askıya alması gerekiyor. Irak ve Suriye'de gerek Esed ve gerekse IŞİD ve diğer örgüt çetelerinin mazlum halka karşı uyguladıkları katliam ve soykırımın durdurulması için fark gözetmeksizin zalim şer güçlere karşı çıkılmalıdır. Kudüs, Gazze, Halep, Şam ve Kobani'de planlanan, yaşatılan ve dayatılan katliamların tamamı gözü dönmüş zalimler tarafından yapılırken, ülkemiz, her geçen gün emperyalist ve zalim güçler tarafından tezgahlanan, Ortadoğu'daki bu büyük oyunun içine çekilmektedir." - Muş

Kaynak: AA / Yerel

İsrail Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title