Haberler

İSAG Derneği Adana'da Toplandı

Güncelleme:

İSAG-İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği, İş Güvenliği Uzmanı Levent Kavlak başkanlığında ilk toplantısını Adana'da gerçekleştirdi.

6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 1 0cak 2013 tarihinde yürürlüğe giren kanun çerçevesinde artık tek bir çalışanı olan işyerleri dahi iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturulması için gerekli iş güvenliği uzmanı bünyesinde olmak zorunda kalacak.

Konunu işverenlere daha iyi kavratılması amacıyla oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri'nin oluşturduğu İSAG-İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği ilk toplantısını Adana'da gerçekleştirerek yol haritasını belirledi. Genel merkezi Ankara'da olan İSAG Derneği'nin Genel Başkanı Levent Kavlak, ülke genelinde 90 bine yakın iş güvenliği uzmanı ve 25 bin işyeri hekiminin bulunduğunu söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri yaşadıkları şehirlerde bir araya getirerek mesleki saygınlığı artırarak İSG profesyonellerinin başarıya ulaşmasını amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Genel Başkan Kavak, "Derneğimiz, İşyerlerinde yapacakları bilimsel çalışmaların önemini anlatmak için ticaret odalarıyla, sanayi odalarıyla bir araya gelmeye başlamıştır. İSG profesyonellerinin yaşadıkları şehirlerde faaliyetlerini yapabilmeleri ve dernek çalışmalarına aktif olarak katkı vermeleri amacıyla ve Urfa'da yaşayan iş güvenliği uzmanlarının ve işyeri hekimlerinin İSAG-İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği çatısı altında toplanması için Yusuf Yavuz'u görevlendirmiştir. Yakın zamanda Urfa'da düzenlenecek olan toplantıya da katılarak Urfa'da iş sağlığı ve güvenliği farkındalığı oluşturarak, işverenlerin ve çalışanların çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile birlikte işyerlerinde manevi ve maddi olarak çok önemli geri dönüşler alacağız. İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri ülkemizde iş kazalarından ve meslek hastalıklarından dolayı ortalama 1000 çalışanımız yaşamını kaybetmekle birlikte her yıl ortalama 2000 çalışanımız yaralanarak iş göremez duruma gelmektedir. İş Güvenliği Uzmanlarının yapacakları bilimsel çalışmalarda çok önemli bir sorumluluk alarak işverenlerle ve çalışanlarla uyum içerisin de kutsal bir çalışma yapabilme arzusu içerisindeyiz. Bu anlamda da Urfa'da işyerlerinde önemli çalışmalara imza atacağız" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title