Haberler

İncir Bahçelerinde Kontroller Devam Ediyor

Aydın’da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı yerlerde incirde görülen hastalık ve zararlılara karşı yürütülen arazi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Aydın'da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı yerlerde incirde görülen hastalık ve zararlılara karşı yürütülen arazi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Her bitkide olduğu gibi belli dönemlerde çeşitli hastalık ve zararlılara maruz kalabilen incirde görülen bu hastalık ve zararlıların üründe zarar yapmaması, ürünün kalite ve verimini etkilememesi için Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca arazi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Aydın'da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı Germencik Dampınarı, Balatçık, Dağyeni, Selatin, Çamköy, Habipler, Meşeli, Çarıklar Mahalleleri'nde, İncirliova Erbeyli, İsafakılar, Eğrek Mahalleleri'nde Nazilli Karahanlı, Kızıldere, Kardeşköy, Bayındır, Rahmanlar Mahalleleri'nde, Kuyucak Pamukören, Gencelli ve Kurtuluş Mahalleleri'nde ve Buharkent Kızıldere, Savcılı Mahalleleri'nde başta olmak üzere incir üretimi yapılan tüm bölgeler kontroller devam ediyor. Yapılan arazi çalışmaları sonucunda üreticilere gerek arazide ürün başında gerekse de mahalle kahvelerinde konu ile ilgili bilgilendirmeler ve uyarılar yapılıyor. Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü, Erbeyli İncir Araştırma Enstitü Müdürlüğü, Germencik Tariş işletmesi ve Tarım İlçe Müdürlüklerimiz ile işbirliği içerisinde incir bahçeleri gezilerek hastalık ve zararlıların yoğunluğu gözlemlendi.

'ÜRETİCİLERİMİZ BAHÇELERİNİ SIK SIK KONTROL ETSİN"

Sağlıklı ve kaliteli ürün elde etmek, ürünü ve üreticiyi korumak için teknik elemanlar tarafından arazi kontrollerinin aralıksız devam ettiğini dikkat çeken Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, "İncir ilimizde 361 bin 387 dekar alanda, yaklaşık 50 bin tonluk kuru incir üretimi ile önemli bir yer teşkil etmektedir. Aynı zamanda ilimizden en fazla ihracatı gerçekleştirilen tarım ürünüdür. Genel olarak bakıldığında ilimiz genelindeki incir alanlarında hastalık ve zararlılar yönünden önem arz edebilecek düzeyde bir yoğunluk bulunmamaktadır. Üreticilerimizin de bahçelerine sık sık kontrol ederek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde İl Müdürlüğümüze ya da İlçe Tarım Müdürlüklerimize başvurması gerekmektedir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Germencik Habipler Çamköy Aydın Yerel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title