Haberler

İlk Türk Kadın Mitinginin 95. Yıl Dönümü

İlk Türk kadın mitinginin 95. yıl dönümü dolayısıyla Kastamonu'da tören düzenlendi.

İlk Türk kadın mitinginin 95. yıl dönümü dolayısıyla Kastamonu'da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Başkanı Ferhan Çelen ve beraberindeki heyet, daha sonra Vali Şehmus Günaydın'ı ziyaret etti.

Günaydın, burada yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nda mücadele eden kadınların hikayelerinin, dilden dile anlatılarak günümüze kadar geldiğini söyledi.

Kadınların, fedakarlıklarını herkesin bildiğini ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:

"Sizler de o zamanki koşullarda böyle anlamlı bir miting yapan ninelerimizin izinde yürüyorsunuz. Böyle bir günde bir araya gelerek, istenildiği zaman her şeyin üstesinden geleceğinizi herkese gösterdiniz. Çok güzel bir ortam, çok güzel bir atmosfer. Yapacağımız her olumlu işte kadınlarımızın bizim yanımızda olacağına yürekten inanıyoruz."

Çelen ise bu mutlu günü coşkuyla kutladıklarını dile getirerek, il dışından gelen tüm katılımcılara teşekkür etti. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title