Haberler

İftar Vakti Kardeşlik Vakti' Projesinin İlk İftarı Yapıldı

Manisa Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün koordinesinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan 'İftar Vakti Kardeşlik Vakti' projesinin ilk iftarı Kuşlubahçe’de gerçekleştirildi.

Manisa Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nün koordinesinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan 'İftar Vakti Kardeşlik Vakti' projesinin ilk iftarı Kuşlubahçe'de gerçekleştirildi.

"İftar Vakti Kardeşlik Vakti" projesinin ilk iftarı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın katılımıyla Kuşlubahçe Mahallesi'ndeki Merkez Efendi İlköğretim Okulu bahçesinde Ziraat Odası Başkanlığı sponsorluğunda gerçekleştirildi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, daire müdürleri ve vatandaşlarla 500 kişinin katıldığı iftarda menü tarhana çorbası, orman kebabı, pirinç pilavı, ayran, su, ekmek ve kazandibinden oluştu.

Misafirlerine kendi elleriyle iftar yemeği dağıtan Vali Bektaş, iftar sonrası yaptığı açıklamada, "Kuşlubahçe Mahallesi'nde iftarımızı açtık. Geçtiğimiz birkaç yıldır başlatılmış olan güzel bir gelenek. Biz de onu bu sene sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Biz burada iftarı veren biz değiliz. Burada arkadaşlarla oturup devletin malını yemiyoruz. Biz sadece organizatörüz. Hayırseverlerimiz bize diyorlar ki biz sizin şu akşamki iftarınızı karşılarız. Biz de işi organize ediyoruz. Yemekçiyle anlaşıyoruz, masacıyla anlaşıyoruz ve belediye başkanlarımızda organizasyonu üstleniyor. Hep beraber bir imeceyle burada insanlarla iftarda buluşuyoruz. Yani kimse yanlış bir algıya kapılmasın. Biz burada devlet olarak, valilik olarak iftar vermiyoruz. Biz sadece iftar vermek isteyen hayırseverlerin iftarını organize ediyoruz. Onlara teşekkür borçluyuz. Bizi burada buluşturdukları için. Tüm buraya iftara gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, davetimizi kırmayıp buraya geldikleri için. İnşallah herkesin orucu kabul olur, Ramazan'ı kutlu olsun" dedi.

"Ramazan'da bir amaç var" diyen Vali Bektaş, "Bu nedir; zenginlerin, varlıklıların yoksuların halinden anlamaları. Açın, susuzun, yolda kalmışın, bulamayanın halinden anlamaları. Bunu yaşayarak anlamaları. Her birimiz 17 saat aç duruyoruz. Bir insan 17 saat boyunca yemek bulamazsa, su bulamazsa ne haldedir hepimiz yaşıyoruz bunu. Ramazan'ın ilk amacı bu da gerçekleşiyor. Bir ikincisi de toplu iftarlarda insanların bir araya gelmesi. Amiriyle, memuruyla, köylüsüyle, kentlisiyle, zenginiyle, fakiriyle, çocuğuyla, büyüğüyle bir araya geliyoruz. O da ekstra bir fayda oluyor. Doğrusu da bu" diye konuştu.

Vali Bektaş'ın konuşmasının ardından aynı masada oturan bir vatandaşın "Sürekli televizyonlardan gördüğümüz insanlarla aynı masadayız. İnsan korkuyor yanaşmaya" sözleri üzerine Vali Bektaş gülerek, "Korkulacak bir şey olmadığını gördünüz" dedi.

Proje ile Ramazan ayı münasebetiyle Manisa'nın yoğun göç alan mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla birlikte iftar yapılarak devlet ve vatandaş kaynaşmasının sağlanması, birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının canlandırılarak farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Ramazan ayı boyunca Vali Erdoğan Bektaş ve ilgili daire müdürlerinin katılımıyla 19 gün boyunca 5 ayrı menüden oluşan yaklaşık 17 bin kişiye verilecek iftar yemeklerinde ayrıca vatandaşların dertleri dinlenerek, çözüm bulunmaya çalışılacak. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Sinan Cihan Yerel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title