Haberler

İeü ile Eşrefpaşa Hastanesi Arasında Protokol

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi arasında, üniversitenin Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  tarafından öğrenci alımı için onay bekleyen tıp fakültesi öğrencileri ile bu yıl eğitime başlayacak Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yetiştireceği yönetici adaylarının mesleklerine ilk adımlarını hastanede atması için protokol imzalandığı bildirildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi arasında, üniversitenin Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  tarafından öğrenci alımı için onay bekleyen tıp fakültesi öğrencileri ile bu yıl eğitime başlayacak Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin yetiştireceği yönetici adaylarının mesleklerine ilk adımlarını hastanede atması için protokol imzalandığı bildirildi.

İEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç arasında imzalanan protokol doğrultusunda geleceğin doktor ve sağlık yöneticilerinin Eşrefpaşa Hastanesi'nde yetişeceği kaydedildi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Baltacıoğlu, gelecek yıl tıp fakültesine öğrenci almayı planladıklarını belirterek, eğitimde uygulamaya önem verdiklerini, bunun için de Eşrefpaşa Hastanesi ile hareket edeceklerini belirtti. Açıklamada, Prof. Dr. Baltacıoğlu'nun şu sözlerine yer verildi:

"Öğrencilerimiz, yaz stajlarını ve dönem içi çalışmalarında bazı derslerini uygulamalı olarak hastanede yapacak. Hekimlerimiz tarafından eğitilecek. Yaşlı bakımı ve tıbbi dokümantasyon alanındaki öğrencilerimiz de burada yetişecek."

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç de İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi başarılı bir kurumun işbirliğinden onur duyduklarını belirtti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Eşrefpaşa Hastanesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title