Haberler

İç Limanda Onarım Başladı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesinde, İskele Meydanında Bulunan ve Balıkçıların Teknelerini Bağlayarak Ağlarını Bıraktıkları İç Liman Duvarı ile Çatlayan Zeminin Onarılmaya Başlandığı Öğrenildi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, iskele meydanında bulunan ve balıkçıların teknelerini bağlayarak ağlarını bıraktıkları iç liman duvarı ile çatlayan zeminin onarılmaya başlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Demiryolları, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından yaklaşık 274 bin YTL'ye yeniden yaptırılan iç limanın 75 günde tamamlanacağı, iç liman ve çevresinin onarım ve bakımdan geçeceği öğrenilerken, iç limanda teknelerin bağlanması için ek bir çıkıntı daha yapılacağı kaydedildi.

Belediye Başkanı Cihat Bingöl, yaklaşık 9 ay önce yaşanan şiddetli lodos ve poyraz fırtınaları neticesinde çatlamaya başlayan iç limandaki duvar ve zeminin, onarılmaya başlamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Yapılan çalışmaların ardından Gelibolu'nun daha güzel bir görünüme kavuşturulacağını düşünüyorum. Yaklaşık iki buçuk ay boyunca burada çalışmalar yapılacak. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Gelibolu'nun göz bebeği iç liman yeniden hizmete açılacak" dedi.

(ST-AÖ-MŞ)

01.10.2007 18:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title