Haberler

Gümüşhane'de Velilere Kitap Okuma Yarışması Yapıldı

Gümüşhane’de Merkez Atatürk Ortaokulu, il merkezindeki tüm ilköğretim öğrencisi velilerine yönelik ‘Yarınlar İçin Şimdi Okuma Zamanı’ konulu kitap okuma yarışması düzenledi.

Gümüşhane'de Merkez Atatürk Ortaokulu, il merkezindeki tüm ilköğretim öğrencisi velilerine yönelik 'Yarınlar İçin Şimdi Okuma Zamanı' konulu kitap okuma yarışması düzenledi.

Merkez ilköğretim okullarındaki 620 öğrenci velisinin başvurduğu ve Sait Çamlıca'nın yazdığı "Çocuk Eğitiminde 33 Hata" isimli kitabın dağıtıldığı yarışmada, 295 veli geçtiğimiz Pazar günü yapılan yazılı sınava girdi.

Sınavın ardından Gümüşhane Kültür Merkezinde kitabın yazarı Sait Çamlıca tarafından velilere yönelik konferans düzenlenirken, ardından da yarışmada dereceye giren velilere ödülleri takdim edildi.

Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, okuma kültürün yaygınlaştırılması açısından böyle bir projenin ortaya konulmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, emeği geçen okul idarecilerine öğretmenlerine ve projeye katılımları ile katkı sağlayan velilere teşekkür etti.

Merkez Atatürk Ortaokulu Müdürü Serdal Şeker de çocuk eğitimi konusunda velilerin bilinçlendirilmesi ve velilere okuma alışkanlığı kazandırılabilmesi açısından yarışmada "Çocuk Eğitiminde 33 Hata" isimli kitabı seçtiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Dünyaya güzel karakterlerini göstermeyi isteyen eskiler, önce devletlerini bir düzene koymaya çabaladılar. Devletlerini düzenlemek isteyenler, önce evlerine çeki düzen verme gereği gördüler. Evlerini düzene koymak isteyenler, önce kişiliklerini terbiyeden geçirme gereğini anladılar. ve sonuçta toplumsal değişimin kişisel gelişimle olacağının farkına vardırlar. Kitap okumanın kişisel gelişim üzerinde olumlu bir etkisi olduğu tartışmasız bir gerçektir. Bizde bu projemizle velilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladık. Çünkü çocuklar kitaplarla ilk kez anne babaları aracılığıyla tanışır, anne babalar çocukları dünyaya geldikleri andan itibaren onlarla iletişim içindedir ve ergenlik dönemine kadar en önemli rol modellerdir."

Şeker, proje fikrini bizzat okula gelerek dinleyen ve projenin her aşamasına maddi ve manevi katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya'ya, proje koordinatörü Gülsüm Baki'ye projeye katkı sağlayan bütün idareci ve öğretmen, katılımı ile projeye destek veren yazara ve son olarak proje katılımları ile büyük destek veren öğrenci velilerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Çamlıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title