Haberler

Genç Girişimciler Ege'de Buluştu

Ege Üniversitesi (E.ü) Kampus Ültür Merkezi'nde Üniversiteli Girişimciler Ortak Platformu Tarafından 2007 Ulusal Üniversiteli Girişimciler Zirvesi Düzenlendi.

Ege Üniversitesi (E.Ü) Kampus ültür Merkezi'nde Üniversiteli Girişimciler Ortak Platformu tarafından 2007 Ulusal Üniversiteli Girişimciler Zirvesi düzenlendi. Gerçekleştirilen zirvede konuşan E.Ü. Rektör Yardımcısı Haluk Baylas, "Girişimci olabilmek için zeka, yetenek ve cesaret gerekir. Fakat bu özellikler bilgi ile birleştiğinde amaca ulaşılabilir. Yani iyi bir girişimci olabilmek için her zaman eğitime açık olunmalıdır" dedi.

Bugünkü gençlerin tercihlerinde yanılmadıklarını söyleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü Başkanı Kenan Gönülal, "Biz genç girişimcilerin kendimize, ailemize ve bu topraklara sözü var. Eminim ki bugünkü gençlerin birçoğu yarın işveren olacaktır. Ben buna gönülden inanıyorum" şeklinde konuştu.

ÖNCE İŞ, SONRA KAZANÇ

Girişimcinin geleneği yıkarak yeniliği yarattığını söyleyen EBSO Genç Sanayiciler Birliği (GSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ülgen Öznur, girişimcinin; sezgisi güçlü, iyi gözlemci, hayal gücü yüksek, heyecan, özgüven ve çalışma azmi olan kişiler olduğunu dile getirdi. İnsanın başarabileceğine inandığı ölçüde yapamayacağı şeyin olmadığını kaydeden GSB Yönetim Kurulu Başkanı Öznur, "Girişimcilerin kesin kazanma arzusu vardır. Kendilerine çabuk ve anlaşılır geribildirim sağlanmasını isterler. Güçlü liderlerdir. Girişimci işlerin kötü gittiği anlarda bile kriz yönetimi yaparak ayakta kalmayı başarabilmelidir. Bir girişimci için önemli olan önce iştir. Kazanç ikinci planda olmalıdır" diye konuştu. İzmir Vali Yardımcısı Mümtaz Fahri Aykırı'nın da bulunduğu zirveye Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin öğrenci ve öğretim üyeleri ile İzmir dışından öğrenciler katıldı.

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

31.03.2007 10:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title