Haberler

Gaziantep Osb Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu Açıklaması

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayide yaşanan işçi sıkıntısının "iş beğenmeme" ve"rahat iş arama" gibi nedenlerden kaynaklandığını belirtti.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayide yaşanan işçi sıkıntısının "iş beğenmeme" ve"rahat iş arama" gibi nedenlerden kaynaklandığını belirtti.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (HÜRSİAD) yapılan açıklamaya göre, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) ile HÜRSİAD yönetim kurulu başkanları ve üyeleri, OSB Başkanı Nakıboğlu'nu ziyaret etti.

Nakıboğlu ziyarette, işsizlik sorunu ve bunun sebeplerine dikkati çekti. Türkiye'de işsizlik olmadığını, "iş beğenmeme" olduğunu savunan Nakıboğlu,

"Rahat iş isteyenler var. 'Sabah 9'da işe gideyim, akşam 5'de çıkayım' anlayışı hakim. Meslek edindirme kursları düzenleniyor. 100 kişinin alınacağı kursa sadece 7 kişi başvuruyor. Halbuki sigortaları yapılıyor, harçlıkları veriliyor. İş garantisi veriliyor. Buna rağmen talep çok az" ifadelerini kullandı.

OSB'de işçi bulmada sıkıntı yaşandığını kaydeden Nakıboğlu, şöyle devam etti:

"Çalıştıracak kalifiye işçi bulamadığımız gibi, 'Ne iş olsa yaparım' diyeni de bulamıyoruz. Sanayide yaşanan işçi sıkıntısı 'iş beğenmeme' ve 'rahat iş arama' gibi nedenlerden kaynaklanıyor. Bu sorunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'e de ilettim. İşçi sıkıntısının en büyük sorumlusu yeşil karttır. Adamın yeşil kartı var, çocukları için destek parası alıyor, okul masrafını alıyor, sağlık giderleri karşılanıyor, yakacak, erzak alıyor, aşevinden yemek alıyor. Kahvede oturuyor. Niye çalışsın ki- Bir zamanlar moda olmuştu, 'Ben sigortasız çalışmam" deniliyordu. Eskiden insanlar sigortalı olmak şartıyla çalışıyordu. Şimdi sigorta istemiyor. Bu da işçi bulmamızda sorun oluyor. Neyse ki yeşil kart konusunda şu an önemli düzenlemeler oluyor. Yeniden gözden geçiriyorlar. Geçmesi de lazımdı."

Nakıboğlu, Gaziantep'te yeni bölgenin faaliyete geçmesiyle birlikte üretim ve ihracatın daha da artacağına dikkati çekti.

Toplam 35 milyon metrekare alanla Türkiye'nin en büyük OSB'si konumunda olduklarına işaret eden Nakıboğlu, OSB'de 700 firma ve 100 bin istihdamla çok önemli bir yerde bulunduklarını kaydetti.

Ziyaret sonunda GÜNSİAF Başkanı Kasım Fincan, Nakıboğlu'na HÜRSİAD'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik

Yayıncı: Zülal Eser - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Nakıboğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title