Haberler

Êzidiler İçin Yardım Çağrısı

Güncelleme:

Batman Belediyesi Eş Başkanları Batmana sığınan Êzidiler için yardım çağrısında bulundular.

Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batmanlıları İŞİD çetelerinin Şengal'da yaptığı soykırımdan kaçarak ülkenin değişik bölgelerine göç etmek zorunda kalan Êzidi yurttaşlarla acil dayanışmaları çağrısında bulundu.

İŞİD vahşetinden kaçarak Kürdistan Federe Bölgesi, Rojava ve Türkiye'nin değişik illerine göç eden yüz binlerce Êzidi yurttaşın çetin bir yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, tüm Batman halkının seferber olması gerektiğini dile getirdi.

Tüm halkın yaşanan bu korkunç trajedi karşısında ciddi bir dayanışma içinde olması gerektiğini belirten Eşbaşkanlar, "Şu anda özellikle Güney'de ve Rojava'da Êzidi yurttaşlarımız çok güç şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Yüzbinlerce insan temel ihtiyaç maddelerine ulaşma sıkıntısıyla karşı karşıya. Pek çoğu hala katliam tehlikesi altında. Batman halkı ilk günden bu yana yaşanan bu trajediye karşı tavrını ortaya koymuş, Batman'da başlatılan kampanyaya duyarsız kalmamıştır. Ama yaşanan felaketin boyutları da dikkate alınarak, gelinen aşamada kampanyanın süreklilik kazanması büyük önem arz ediyor" dediler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title