Haberler

ESOB Başkanı Fırat: "6'ncı bölge desteği istiyoruz"

Güncelleme:

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 5'inci bölge teşviklerinden yararlanan Erzurum'un daimi olarak 6'ncı bölgeye alınması gerektiğini söyledi.

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 5'inci bölge teşviklerinden yararlanan Erzurum'un daimi olarak 6'ncı bölgeye alınması gerektiğini söyledi. Başkan Fırat, "Kent ekonomisinin canlanabilmesi adına bu talebimizin siyasilerimizin de desteğiyle karşılık bulacağını ümit ediyoruz" dedi.

Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde Erzurum'un 5'inci bölgeye alındığını, bir takım girişimlerle kentin (5+1) ile 6'ncı bölge teşviklerinden yararlandırıldığını kaydeden ESOB Başkanı Rasim Fırat, bu düzenlemenin yılsonu itibariyle sona ereceğini bildirdi.

Başta mevcut yatırımların devamlılığı ve yeni girişimcilere fırsat vermek adına Erzurum'un daimi olarak 6'ıncı bölgeden faydalandırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Fırat, "2012 yılında başlayan Bölgesel Teşvik Sisteminin, Cazibe Merkezleri Programına dönüştürülmesiyle Sağlık eski Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, milletvekillerimiz, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız konuya el atarak Erzurum'u 6'ıncı bölge çerçevesine aldırmıştı. 2021 yılında sona eren bu uygulama 2022 yılı sonuna kadar uzatıldı. Yılbaşı itibariyle yeni düzenlemeler beklediğimiz bölgesel teşviklerde Erzurum'un sürekli olarak 6'ncı bölgede kalması en büyük arzumudur" diye konuştu.

Sanayicisiyle, esnaf ve sanatkarıyla ekonominin bir bütün olduğuna dikkat çeken Başkan Rasim Fırat, süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi. Başkan Fırat, "Siyasilerimiz ve bürokratlarımızın da desteğiyle Erzurum'un hak ettiğini alacağına inancımız tamdır. Kent ekonomisini diri tutmak ve yeni yatırımlara kucak açmak adına bu talebimizin karşılık bulmasını bekliyoruz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title