Haberler

Erzurum: Okulda Meclis Başkanlığı Seçimi

- Erzurum Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu'nda Yapılan Meclis Başkanlığı Seçimi Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

- Erzurum Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu'nda yapılan Meclis Başkanlığı seçimi renkli görüntülere sahne oldu.

Toplam 9 öğrencinin başkanlık için yarıştığı seçimlerde boş vaadler vermekten kaçınan öğrenciler, "Bizler siyasiler gibi yalan ve boş vaadler vermek istemiyoruz. Yapabileceğimiz vaadlerle seçime giriyoruz. Çünkü gelecek nesil bizler gibi olmalı." dediler.

Başkan adaylarından Şimanur Gönül ve Sibel Bedir, seçimlerin demokratik bir şekilde yapıldığını belirterek, seçilmeleri halinde okuldaki eksikliklerin giderilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdiler.

Okul Müdür Vekili Şanal Rüştü Akal, demokrasi eğitimi ve okul meclisleri uygulaması çerçevesinde yapılan seçimlerde 9 adayın yarıştığını ve bin 150 öğrencinin oy kullandığını belirtti.

Okul Salonunda yapılan seçimlerde hazırlanan oy pusulaları tek tek mühürlenerek oy kullanacak öğrencilere verildi. Gizli oylama usulü ile yapılan seçimlerde öğrenciler sınıflar halinde salona gelerek tek tek oy kullandılar.

Seçimler sonunda Sibel Bedir 415 öğrencinin oyunu alarak Meclis başkanlığına seçildi.

(AT-DB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title