Haberler

Erzurum'daki Suç Örgütü Davası

Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, tefecilik, yağma, tehdit ve bedelsiz senet kullanma iddiasıyla ikisi tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi

Erzurum'da "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, tefecilik, yağma, tehdit ve bedelsiz senet kullanma" iddiasıyla ikisi tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ersin Altay ve Gökhan Altay, tutuksuz yargılanan Naci Altay, Bülent Altay, Osman Altay ve Hakan Altay ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, müştekilerden Mehmet Karahan'ın babası Necdet Karahan tanık olarak dinlendi. Karahan, oğlunun sanıklardan Gökhan Altay'dan taksitle taksi satın aldığını ancak ehliyeti olmadığı için iki defa ehliyetsiz araç kullanmaktan trafik ekipleri tarafından yakalanarak hakkında yasal işlem yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Benim oğlum taksitle satın aldığı otomobili ehliyetsiz kullandığı için iki kez ekipler tarafından yakalanarak aracı bağlandı. Bende olaya müdahil olmak durumunda kaldım ve aracı satın aldığımız Gökhan Altay'a taksitlerini ödeyemeyeceğimizi belirtip iade ettik. İddianamede yer aldığı gibi sanık Gökhan Altay benim oğlumu dövmedi, aracı zorla geri almadı. Tamamen kendi isteğimizle aracı iade ettik. Sanıklarla bir alacak verecek davamız yok, onlardan davacı da değiliz."

Müşteki Rıdvan Kara ise Gökhan Altay'dan hayvan hırsızlığında kullanmak amacıyla kiraladıkları aracı, il dışına götürdüklerini, hırsızlık sırasında jandarma tarafından yakalandıklarını, aracı sahibine teslim ettiklerini, sanıklarla bir ticari ilişkilerinin bulunmadığını ve hiç kimse tarafından tehdit ve darbedilmediklerini söyledi.

Sanık avukatları da müştekilerin sanıkları mağdur ettiklerini ve borçlarını geçen zamana rağmen ödemediklerini belirterek, müvekkillerinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, Ersin Altay ve Gökhan Altay'ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olay

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 28 Kasım 2012'de kent merkezinde bazı ev ve iş yerlerine düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, tefecilik, yağma, tehdit ve bedelsiz senet kullanma" iddiasıyla 11 kişiyi yakalamıştı. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title