Haberler

Ereğli'de 1. Kitap Fuarı Açılıyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kitap Fuarı Ereğli’de kitapseverlerin hizmetine açılacak.

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kitap Fuarı Ereğli'de kitapseverlerin hizmetine açılacak.

Ereğli Belediyesi 10 Şubat Cuma günü saat 10.00'da 1. Kitap Fuarını açacak. Kültür Merkezinde açılacak fuarda, birçok yayın evine ait 50 bin kitap okuyucuyla buluşacak. Özellikle yüzlerce LYS, YGS, TEOG hazırlık ve test kitapları Ereğli 1. Kitap Fuarında yer alacak.

Fuar hakkında açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Cehalet toplumları yerinde saydıran, gelişen toplumlar karşısında savunmasız bırakan zehirli bir hastalıktır. Okumaksa cehaleti ortadan kaldıran bir panzehirdir. Ünlü yazarımız Cemil Meriç'in de dediği gibi; 'Okumak, iki ruh arasında aşıkane bir mülakattır.' Biz de Ereğli Belediyesi olarak halkımızı okumaya teşvik etmek amacıyla 'Kelimelerin Efendileri Ereğli'de Buluşuyor' sloganıyla 1. Kitap fuarımızı sizlerle buluşturacağız. Kitap fuarımızı ziyaret sabah 10.00 akşam 22.00 saatleri arasında olacaktır. Fuarımıza, Diriliş Ertuğrul dizisinin senaristlerinden Ahmet Turgut, son 10 yılın en çok okunan yazarı Sinan Yağmur ve birbirinden değerli yazarlarımız katılacaklar. Ereğli'de bir ilk gerçekleştirerek hizmette sınır tanımıyoruz. İlçemizi sosyal ve kültürel alanda çok daha ileriye taşımak için gayret sarf ediyoruz. Bu yapılacak olan kitap fuarıyla özellikle gençlerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlamak bizi gururlandırıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana, birçok hizmeti gerçekleştirdik ve daha birçok hizmeti gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kitap okuyan insan, yaşadığı çevreyi geliştirme, güzelleştirme uğruna çalışır. Daha güzel, daha sağlıklı bir çevrede yaşamanın insan sağlığı açısından önemini bilir. Kitaplarla dost, arkadaş olduğumuzda, bilinç düzeyimiz yükselir; yaşadıklarımızı daha iyi kavrayabilir, yorumlayabiliriz. Doğruları görebilir, birilerinin de görmesine yardımcı olabiliriz. Bu vesileyle düzenleyeceğimiz 1. Kitap Fuarı'na tüm Ereğlili hemşehrilerimi davet ediyorum" dedi.

10 günlük fuar kapsamında her gün yazarlar, kitaplarını imzalayacaklar. 10 Şubat Cuma günü saat 19.00'da Ahmet Turgut'un 'Peygamber Ahlakı ve Muhammed-i Şuur' adlı, 15 Şubat Çarşamba günü saat 19.00'da Sinan Yağmur'un "Yunus Emre'de Sevgi Terapisi" adlı konferanslar da yapılacağı belirtildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title