Haberler

Engelsiz Kulaçlar Madalyaya Doymuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bireylerin yüzme öğrenerek sosyal hayata katılımlarını artırmak amacı hayata geçirdiği Engelsiz Kulaçlar projesinde başarılar ardı ardına geliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bireylerin yüzme öğrenerek sosyal hayata katılımlarını artırmak amacı hayata geçirdiği Engelsiz Kulaçlar projesinde başarılar ardı ardına geliyor. Proje kapsamında ilk defa yüzme öğrenen 8 engelli üç farklı şehirde yapılan müsabakalardan 20 madalya ile döndü.

Engelsiz Kulaçlar Projesi kapsamında yüzme dersleri alan 8 engelli çocuğumuz İzmir, Samsun ve Edirne'de yapılan yüzme yarışlarında madalyaları topladı. 11 -13 Mayıs günlerinde İzmir Çeşme'de gerçekleşen Ege Artı Yüzme Şampiyonası'nda Güllü Şaylan 50 metre serbest ve sırtüstünde altın madalya kazandı. Varol Vasilica'nın kendi kategorisinde 50 metre sırtüstünde birinci ve 50 metre serbestte 3. olduğu şampiyonada Enes Bulut 100 metre sırtüstünde altın ve 100 metre serbestte gümüş madalya kazandı. Gökhan Aslan da 100 metre sırtüstü ve serbestte 3. oldu.

Yüzme Oyunları'nda ise yine Güllü Şaylan 25 metre serbest ve 50 sırtüstünde altın madalyayı yine kimseye kaptırmadı. Yine Faruk Yılmaz 25 metre serbestte altın ve 50 sırtüstünde gümüş madalya alırken Gökhan Aslan da kendi kategorisinde 50 metre serbestte altın madalyaya ulaştı. Aynı oyunlarda Hasan Coşgun 25 metre sırtüstünde ikinci Furkan Ulaşlı da 3. olarak büyük başarı elde etti.

Son olarak 4-5 Haziran günlerinde Edirne Keşan'da yapılan Özel Olimpiyatlar Yüzme Yarışlarında kendi kategorilerinde Enes Bulut ve Emin Doğan 50 metre serbestte şampiyon olurken Mutlu Kayahan d a25 metre serbestte altın madalyayı boynuna taktı. Varol Vasilica yine 50 metre serbestte üçüncü, Ömer Yılmaz 25 metre serbestte üçüncü olmayı başardı. Çok başarılı müsabakalar çıkaran engelsiz kulaçlar 20 derece elde ederek Kocaeli'ye döndü. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Çeşme İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title