Haberler

"Elbistan'da Su Sıkıntısı Çözüme Kavuştu"

Güncelleme:

Elbistan Belediyesi, aşırı sıcaklar ve Ramazan ayı nedeniyle bir anlık yoğun kullanım nedeniyle belirli bölgelerde yaşanan içme suyu sıkıntısının giderildiğini söyledi.

Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cebrail Çatalbaş, aşırı sıcaklar ve Ramazan ayı nedeniyle bir anlık yoğun kullanım nedeniyle belirli bölgelerde yaşanan içme suyu sıkıntısının, belediyenin aldığı tedbirler ve vatandaşların duyarlı davranışları sonucunda çözüme kavuştuğunu söyledi.

Elbistan şehir merkezinin 95 bin nüfusa sahip olmasına rağmen, şehir şebekesine 250 bin nüfusa yetecek su pompaladıklarını ifade eden Çatalbaş, yaptığımız uyarıların ardından vatandaşların özellikle ikindi vaktinde serinlemek amacıyla bahçe ve kapı önü sulamaktan vazgeçtiklerini, alınan diğer tedbirlerle birlikte şuanda ilçe genelinde su sıkıntısı yaşanan bölge kalmadığını kaydetti.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması nedeniyle birçok vatandaşın aynı anda bahçe ve kapı önü sulaması nedeniyle yoğun kullanım oluştuğunu, bu nedenle de bazı bölgelere içme suyu ulaşmadığını anlatan Çatalbaş, "Geçtiğimiz haftalarda bazı bölgelerde özellikle yüksek katlara su çıkmadığı yönünde şikayetler almıştık. Yaptığımız kontrollerde şehir şebekesine 250 bin nüfusa yetecek su pompaladığımızı gördük. Saniyede 550 litre su öyle oldu ki Elbistan şehir merkezine yetmemeye başladı. Nedenlerini araştırdığımızda, aşırı sıcaklar ve Ramazan ayı nedeniyle, özellikle iftar saatine yakın zamanlarda binlerce kişinin aynı anda bahçelerini veya kapı önlerini sulayarak, serinlemeye çalıştıklarını gördük. Aynı anda hortumla bahçe sulandığı için bir anda oluşan yoğun kullanım nedeniyle bazı bölgelere içme suyu ulaşmadı.

Sorunun çözümü için ilk başta şehir şebeke sistemini yeniden kontrol ettik ve pompalarımızı tam kapasite çalıştırdık. Bunun yanı sıra basın aracılığı ile halkımıza seslenerek, içme suyu sorununa neden olan bahçe sulamasından vazgeçilmesini istedik. Diğer yandan Elbistanlı Yazar Arif Bilgin hocamızın kaleme aldığı ve kaçak su kullanımının haram olduğu yönündeki makalenin de etkili olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşlarımız da bu çağrıya duyarlılık gösterdiler ve hortumla bahçe sulama işinden vazgeçtikleri için şuanda ilçemizin her noktasına içme suyu ulaşıyor ve herhangi bir aksaklık yaşanmıyor" dedi.

Kaçak kullanım ve hortumla bahçe, bağ, bostan sulanmasının önüne geçmek için gerekli tam tedbirleri alacaklarını ve bu konuya özen göstereceklerini de belirten Çatalbaş, içme suyunun sadece kullanım amacıyla evlere verildiğini, parası ödense dahi bu su ile bahçe sulaması yapmanın yasalara göre yasak olduğunu sözlerine ekledi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title