Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yambol'da sahne aldı.

Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yambol'da sahne aldı.

Edirne Belediyesi 22. Nefes Modernize Halk Dansları Topluluğu'nun Bulgaristan'ın Yambol şehrindeki Kukerlandia Maske Festivali'nde sahneye çıktığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yambol Belediye Başkanı Georgi Slavov, topluluğun festivale katılanları eğlendirdiğini söyledi.

Slavov, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye teşekkür etti.

- Havsa Kaymakamı Demirtaş-

Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, ilçedeki sosyal ve kültürel hizmetlerin devam edeceğini bildirdi.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2013 Yılı Trakya Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrısı" kapsamında ilçede tamamlanan projelerin ajansa sunulduğunu söyledi.

Havsa'dan birçok yaratıcı projenin ortaya çıktığını belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Projelerden erken uyarı sistemi bölgemizde bir ilk olacaktır. Ayrıca bu proje ile çiftçilerimizin daha bilinçli olarak teknolojinin tüm olanaklarından faydalanmaları sağlanacaktır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan 'Benim Yerim Gençlik Merkezim' projesi ile ilçemizde yaşayan gençlerimiz serbest zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirecekler.

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başvurusu yapılan 'Köydeki Atıkların Toplanması ve Cevre Bilincinin Oluşturulması' projesi ile köylerde yaşayan vatandaşlarımız arasında çevre duyarlılığı yaratılacak, köylerdeki atıkları toplanarak çöp sorunu çözüme kavuşturulmuş olacaktır.

Havsa Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu tarafından hazırlanan 'Oyunla Gel Okul Öncesine' adlı proje ile de anaokulu bahçesinde okul öncesi dönemdeki çocuklara yönelik oyun alanları oluşturulacaktır.

Ayrıca, Atatürk Ortaokulu tarafından sunulan 'Engelleri Aşalım' projesi ile engelli grupların toplumla bütünleşmesi sağlanacaktır . Projelerin hazırlanma çalışmaları esnasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

-8 Mart Dünya Kadınlar Günü-

Uzunköprü Belediyesi'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla eğlence düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 8 Mart Cuma günü saat 19.30'da Ege Düğün Salonu'nda kadınlara özel eğlence düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, kadınlar ile hayatın eşit olarak paylaşılması gerektiğini söyledi.

Anne, eş ve iş kadını olarak kadınların büyük bir saygı ve övgü hak ettiğini belirten İşbilen, "Kadınlarımızın sosyal yaşama daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Muhabir: Gürkan Arda - Cihan Demirci

Yayıncı: Erdal Turanlı - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Edirne Belediyesi Havsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title